PRATİK DOMATES KONSERVESİ

  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    PRATİK DOMATES KONSERVESİ

    Eylül kapıda…Kış hazırlıklarına başlamak lazım …Domatesler bol ve ucuzken sizde domatesin konservesini yapıp serin ve güneş görmeyen bir yere kaldırın.Aileniz için hem sağlıklı  hem ekonomik  hemde lezzetli bir katkı sağlamış olursunuz.Ben bahçe domatesi kullandım.Siz mevsimi geçmeden pazardan da alabilirsiniz.İsterseniz benim yaptığım gibi yarısını biberli, yarısını sadece domatesten yapabilirsiniz.Biberli olanı kışın menemen de, evde hazırlayacağınız pide içinde ve bakliyat yemeklerinde kullanabilirsiniz.Hepsine çok yakışıyor.

    Özellikle çocuklar menemen istediğinde hem pratik hem sağlıklı oluyor.Kış mevsiminde ki hormonlu ve sera domatesleri kullanmaktansa bu pratik domates konservesini yapmanızı öneririm.Cam kavanoz kullanmaya özen gösterin.Ben hava almaması için pazardan yeni kapak aldım.Malzemeleri isteğe göre arttırabilir veya azaltabilirsiniz..

    Annemden öğrendiğim bu tarifi sizlerle de paylaşmak istedim….

     

    DOMATES KONSERVESİ:

    Malzemeler: 5 kg. domates

    250 gram sivri biber ( ben tatlı biber kullandım)

    1 .5 çorba kaşığı kaya tuzu

    Yapılışı: Domatesleri yıkayıp kabukları ile birlikte mutfak robotundan geçirin.Biberleri  ince ince doğrayın.Domateslerin yarısını bir tencereye alıp içine doğradığınız biberleri ekleyin.Diğer yarısını ayrı bir tencereye alın.Her iki tencereyi de Orta dereceli ateşte yaklaşık bir saat  kaynatın.Ocaktan almaya yakın tuzunu ilave edin.

    Kaynarken temiz kavanozlara alıp hemen ağzını kapatın.Kavanozları ters çevirip iyice soğuyana kadar bekleyin.Soğuyunca serin ve güneşsiz bir yere kaldırın.

    Konserveleri açtığınız zaman kalanını buzdolabında muhafaza etmek ve 3-4 günde tüketmek  gerekiyor ben bu yüzden  orta boy kavanozlar kullandım..

     

    Malzemeler

    Yapılışı