SALATALIK TURŞUSU

  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    SALATALIK TURŞUSU

    Annemin meşhur salatalık turşusu..Kütür kütür, hiç bozulmadan aylarca kalabilir..Lezzeti de pek meşhurdur..Ben 3.5 kg ‘lık cam çift kapaklı turşu kaplarında yaptım.Hem daha sıhhi hemde başarılı sonuç almak isteyenler için daha garantili 🙂

    Ben 5 kg. salatılık turşusu için tarifi yazıyorum.İsterseniz azaltıp çoğaltabilirsiniz.1 kg lık cam kavanozlara yapacaksanız ve biberde kullanacaksanız yarım kg ‘dan biraz fazla salatalık lazım olacak.İsteğe bağlı olarak bibersiz de yapabilirsiniz.

    Ben bahçemdeki koruk üzümlerden de kullandığım için sirkenin oranını biraz azalttım.Şimdiden kolay gelsin..

    SALATALIK TURŞUSU

    SALATALIK TURŞUSU

    5 kg. turşuluk salatalık

    Yarım kg. sivri biber (isteğe bağlı sadece salatalıkla da yapabilirsiniz veya bir kaç tane havucu iri dilimler halinde keserek içine atabilirsiniz)

    2 tam baş sarımsak

    4 su bardağı sirke

    1 çay bardağı turşu tuzu (aida bardakları ile)

    2 çorba kaşığı toz şeker

    Kaynar iyi su (çeşme suyu kullanmayın)

    Yapılışı:Salatalıkları ve biberleri yıkayıp suyunu süzün.Sarımsakları ayıklayın.Salatalık ve biberleri kavanozlara dizerken aralara da sarımsakları yerleştirin.İyice sıkıştırarak (malzemeleri zedelemeyecek şekilde) ağzına kadar doldurun.Toz şekeri ve tuzu ekleyin.En son sirkesini koyun ve kaynar iyi suyu kavanozda hiç boşluk kalmayacak şekilde doldurun.Ağzını sıkıca kapatın.Güneşsiz ve serin bir ortama turşuları alın.1 Hafta sonra çalkalayarak alt üst edin.Serin yerde muhafaza edin.Afiyet olsun..

    SALATALIK TURŞUSU TARİFİ

    Malzemeler

    Yapılışı