PEYNİRLİ PİZZACIKLAR

  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    PEYNİRLİ PİZZACIKLAR

    Bu pizzalar hem çok lezzetli hemde çok hoş görünüyorlar.Yumuşacık bir hamuru var.Ailecek çok beğendik.Ölçülerde kullandığım çay bardağı biraz büyük olan kulplu çay bardaklarından.Bu ölçülerden 2 tepsi pizza çıkıyor.Biraz daha fazla olsun derseniz ölçüleri su bardağı ile yapabilirsiniz.Ben yarısını peynirli yarısını pizza malzemeleri ile yaptım Harika oldu  🙂

    peynirli pizza

    PEYNİRLİ PİZZACIKLAR

    Malzemeler:

    1 çay bardağı ılık süt

    1 çay bardağı su

    1 çay bardağı sıvıyağ (zeytinyağı,ayçiçekyağı karışımı)

    2 yemek kaşığı toz şeker

    1 tatlı kaşığı tuz

    1 küçük paket kuru maya

    1 yumurta (akı hamuru,sarısı üzeri için)

    Aldığı kadar un

    Üzeri için ezilmiş peynir ve kıyılmış maydanoz karıştırılacak

    Yapılışı: Hamuru için su, süt, yağ, şeker, tuz, yumurta beyazı karıştırın. Biraz unla mayayı ekleyin..Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar un ilave edilerek yoğurun.En az 1 saat üzerini örterek mayalandırın.

    Mayalanan hamuru 1 cm kalınlığında açın.Bir çay bardağı  ile hamuru yuvarlak yuvarlak kesin.(aralardaki artan hamuru tekrar elinizle yuvarlayıp bardakla keserek değerlendirin)

    Bu işlemi elinizle de yapabilirsiniz.Yumurta büyüklüğünde hamur parçalarını elinizle yuvarlayıp çay tabağından daha küçük daireler halinde şekiller verin.

    peynirli pizzacıklar tarifi

    peynirli pizza yapımı

    Bu yuvarlakların  ortalarını hafifçe elinizle bastırarak çukurlaştırın.Hazırladığınız peynirli içten  bu çukurlara yerleştirin.Pizzaların kenarlarına yumurtanın sarısından sürün.Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında altı üstü pembeleşinceye kadar pişirin.Afiyet olsun..

    mini pizzalar

    Malzemeler

    Yapılışı