KARNIYARIK -PATLICANI KIZARTMADAN FIRINDA PİŞİREREK

  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    KARNIYARIK -PATLICANI KIZARTMADAN FIRINDA PİŞİREREK

    Hanımlar gelen yorumlar üzerine size söz vermiştim.Fırın poşetinde pişirilen patlıcanla karnıyarık tarifimi fotoğraflayıp paylaşacağım diye..Dün yaptım.Misafirlerim de çok beğendi.Patlıcanı kızartmadan ama kızartmadan daha sağlıklı ve hafif bir tat elde ederek faydalanmak benim için çok iyi oldu.Hem oturtma hem karnıyarık hemde soslu patlıcan kızartmasını artık bu yöntemle yapıyorum.Mutlaka deneyin size de tavsiye ediyorum…Kuruyup kurumadığını merak eden takipçilerimiz için her adımı fotoğrafladım.Merak etmeyin kurumuyor.Kendi suyuyla pişiyor…

    fırın poşetinde patlıcan

    Fırın Poşetinde Patlıcan ve Karnıyarık tarifi;

    Patlıcanlar için: 1 kg patlıcan (istediğiniz miktarda kullanabilirsiniz)

    Patlıcanları yağlamak için : 2 yemek kaşığı sıvıyağ

    Fırın poşeti

    fırında patlıcan kızartması

    Yapılışı: Patlıcanları alacalı soyun.Acısının çıkması için tuzlu suda 20 dakika bekletin.(ben patlıcanın kabuğunun neredeyse hepsini soyduğum için sadece tuzla ovdum ve yıkadım.İçi de acı olmadığı için suda bekletmedim.)

    Patlıcanları kurulayın.Karnıyarık yapacaksanız ortasını bıçakla çizerek kesin.Fırça yardımı ile yağ sürün ve fırın poşetlerine yerleştirin.Poşeti bir kaç yerden delip fırına verin.

    Oturtma yapacaksanız patlıcanları uzunlamasına kesin ve fırça yardımı ile yağlayıp fırın poşetlerine koyun.

    170 derecede ısınmış fırında yaklaşık 25-30 dakikada patlıcanlar pişiyor.Ben poşetin üzerinden çöp şiş batırarak pişip pişmediğni kontrol ediyorum.Patlıcanın içi yumuşamışsa alabilirsiniz.

    fırında patlıcanla karnııyarık 1

    Karnıyarık yapmak için : Malzemeler:içi için:

    2 tane kuru soğan

    200 gram kıyma

    2 yemek kaşığı sıvıyağ

    2 tane domates veya 1 yemek kaşığı domates salçası

    sosu için:

    1 çorba kaşığı domates salçası

    Tuz-karabiber-maydonoz

    Üzeri için;2 tane yeşil biber-1 tane domates

    Yapışılı: Patlıcanları yukarıda anlattığımız yöntemle pişirin.Bir fırın tepsisine dizin.

    Soğanları doğrayın,yağda pembeleşene kadar kavurun. Kıymayı ekleyin.Rendelediğiniz domatesleri ilave edip biraz daha pişirin..Domates yerine bir yemek kaşığı salçada kullanabilirsiniz.Baharatları ve tuzu ekleyip bir taşım kaynatın.Ocağı kapatın.

    Kıymalı harcı kaşık yardımı ile patlıcanların içine doldurun.

    Üzerlerini dilimlediğiniz domates ve biberle  süsleyin.Salçayı 1.5  su bardağı su ile karıştırarak tepsinin dibine dökün.Yaklaşık 20 dakika pişirin.

    (isterseniz fırın yerine tencerede de pişirebilirsiniz).Üzerini kıyılmış maydonozla süsleyin ,sıcak servis yapın.Afiyet olsun.

    Patlıcan oturtmayı bu yöntemle yapmak isterseniz oturtma tarifime buradan ulaşabilirsiniz: http://www.tarifyolla.com/2012/02/158-2/

    kızartmadan karnıyarık yapmak

    Malzemeler

    Yapılışı