ERİK NASIL KURUTULUR

  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    ERİK NASIL KURUTULUR

    Kuru eriğin faydaları saymakla bitmez.Sizin için hem eriğin faydalarını araştırıp yazdım hemde eriği nasıl kurutacağınızı anlattım.Ben yazın bahçemde ki erik ağacında topladığım eriklerden kurutuyorum.Hem kuru yemiş gibi atıştırmalık olarak tüketiyoruz hemde hoşafını yapıyorum..

    Birçok çeşidi ve rengi bulunan erik lif bakımından oldukça zengin bir kaynaktır.Antioksidan yönünden güçlü bileşenlere sahiptir.Vücuda alınan demirin emilimini sağlar, kan şekerini dengede tutar.Menopoz dönemi çıkan kemik erimesine karşı tüketilmesi önerilir.

    Kolestrolün damarlarda birikmesini engeller.Bu sayede damar tıkanıklığına ve kalp rahatsızlıklarına karşı koruyucu etki sağlar. Aynı zamanda romatizma, kolon kanseri, astım gibi hastalıklara karşı koruyucu vitaminler içermektedir.

    erik nasıl kurutulur

    ERİK NASIL KURUTULUR:

    Yıkadığınız erikleri bir bezle silin.İğne ile eriklerin üzerinde delikler açın.Güneş gören bir yere gazete kağıdı serin.Erikleri gazetenin üzerine yayarak güneşlendirin.Akşam olunca erikleri içeriye alın.Ertesi sabah eriklerin diğer yüzünü çevirerek tekrar güneşe koyun.Kuruyana ve üzeri pörsüyene kadar bu işlemi sürdürün.

    -Kuru erik doğal lifleri sayesinde kabızlığa iyi gelir.Bir avuç kuru eriği geceden ılık suda ıslayın ve sabah aç karnına yiyin.

    -İçerdiği potasyum ile böbreklerin çalışmasını ve bu yolla zehirli toksinlerin atılmasını sağlar.

    -Zihinsel olarak çok yorulduğunuz zamanlarda yiyin sinir sistemine iyi gelir.

    -Canınız pasta istediğinizde yiyeceğiniz bir avuç kuru erik , bir dilim pasta kadar sizi tok tutacaktır.

    (yüksek ornda glukoz içerdiği için diyabet hastaları için zararlıdır)

    Malzemeler

    Yapılışı