MEYVELİ SÜRPRİZ PASTA

  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    MEYVELİ SÜRPRİZ PASTA

    Tadı çok hafif ama lezzetli bir pasta.Yapımı da çok kolay.Üzerine mevsimine göre meyve seçebilirsiniz.İsterseniz de kek kalıbı yerine küçük yuvarlak fırın tepsisine yapıp hiç kalıptan çıkarmadan üzerine şantisini sürebilirsiniz.En son meyvelerini ve jölesini hazırlayıp süsleyin ve kalıptan dilimleyerek servis yapın.Nasıl kolayınıza gidiyorsa 🙂

    meyveli sürpriz pasta

    MEYVELİ SÜRPRİZ PASTA

    Malzemeler: 4 yumurta

    6 çorba kaşığı un

    6 çorba kaşığı toz şeker

    1 paket kabartma tozu

    Yarım limon suyu

    1 paket krem şanti

    1 bardak soğuk süt

    Üzeri için: istediğiniz meyve çeşitlerinden

    1 paket tart jölesi

    Yapılışı:Yumurtaları şekerle birlikte koyu ayran kıvamına gelene kadar mikserde çırpın.Unu ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyerek tahta kaşıkla karıştırın.

    Yuvarlak bir kek kalıbını yağlayın.Kek harcını kalıba dökerek üzerini düzleyin.Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında pembeleşene kadar pişirin.

    Kek pişerken bir bardak soğuk sütle 1 paket krem şatiyi mikserde çırparak koyu krema haline getirin ve buzdolabına kaldırın.

    Soğuyan kekin üzerine krem şantiyi dökün.Spatula ile düzeltin.Pastayı buzdolabında bir iki saat dinlendirin.En son olarak tart jölesin, paketin arkasında yazan tarife göre hazırlayın.Meyveleri diimleyerek pastanın üzerine muntazam bir şekilde dizin.Meyvelerin üzerine tart jölesini gezdirin.Jöle donunca servis yapabilirsiniz.

    Kalıpta yaptıysanız servis etmeden önce kalıptan çıkararak servis tabağına alın.

    Ayrıca bu pastayı kek kalıbı yerine küçük yuvarlak fırın kabında da yapabilirsiniz.Tepsiden  çıkarmadan üzerine krem şanti ve meyveli jöleyi koyarak süsleyebilirsiniz.

    Afiyet olsun..

     

     

    Malzemeler

    Yapılışı