KABAK OTURTMASI

  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    KABAK OTURTMASI

    Annem öğrendiğim şekliyle kabak oturtması..Harika bir lezzeti var..Ama bu yemeğin en önemli özelliği hafif acılı olması…Eğer seviyorsanız ya biberini acı kullanın ya da acılı pul biber ekleyin bence …İsterseniz fırında isterseniz de karnıyarık tenceresinde pişirebilirsiniz.

    kabak oturtması

     

    KABAK OTURTMASI

    Malzemeler: 6 tane kabak

    2oo gram kıyma

    1 çay bardağı pirinç

    2 tane kuru soğan

    2 tane domates

    4 tane yeşil biber (1 tanesi acı olabilir)

    1 yemek kaşığı domates salçası

    3 yemek kaşığı sıvı yağ

    Tuz-Karabiber-pul biber

    Sosu için 1 tatlı kaşığı salça

    Yapılışı: Kabakların kabuklarını bıçağın ucuyla inceden traşlayın.Yıkayıp kuruladığınız kabakları ortadan ikiye kesin  sonrada uzunlamasına  1 santim kesin.Kestiğiniz kabakları kızgın yağda önlü arkalı kızartıp kağıt havlu üzerine alıp yağını emdirin.

    Soğanları ince kıyın.Yağda kavurun.Kıymayıda ekleyip kavurmaya devam edin.Biberlerden iki tanesini ince kıyıp ilave edin.Domatesleri küçük küçük küpler halinde doğrayıp ekleyin.Tuzu,salçayı  ve baharatlarıda ekleyip karıştırın.En son yıkayıp suyunu süzdürdüğünüz pirinçleri ilave edip karıştırıp ocağı kapatın.

    Kabakları karnıyarık tenceresine veya fırın tepsisine 1 sıra  dizin.Üzerine kıymalı harcı eşit miktarda yayın.En üste tekrar  1 sıra kabak dizin.Üzerini kalan 2 biber ve bir kaç dilim domates ile süsleyin.

    1 tatlı kaşığı salçayı 2 su bardağı sıcak su ve biraz tuz ile karıştırıp kabakların üzerine dökün.Tencerede yaptıysanız 15-20 dakika ocakta pişirin.Tepsiye döşediyseniz 20 dakika fırında pişirip alın.Şimdiden afiyet olsun…

     

    Malzemeler

    Yapılışı