MİNİK ÖRGÜLÜ POĞAÇALAR

  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    MİNİK ÖRGÜLÜ POĞAÇALAR

    Hamuru çok güzel bir poğaça ..Çokta bereketli bir tarif..Ölçüyü azaltadabilirsiniz.Bu ölçülerden rahatlıkla 2 tepsi küçük poğaçalar çıkıyor.Anne usulü poğaça tadı var.Örgülü yaptığımız için ben sade poğaça tarifi yazıyorum.Ama siz isterseniz içine peynir veya sevdiğiniz farklı içlerden koyup farklı şekillerde verebilirsiniz.Şimdiden afiyet olsun..

    minik örgülü poğaça

    MİNİK ÖRGÜLÜ POĞAÇA

    Malzeme:1.5 su bardağı süt

    1 su bardağı su

    yarım su bardağı sıvıyağ

    2 çorba kaşığı tozşeker

    2  yumurta

    6 su bardağı un

    1 adet küçük yaşmaya veya kuru maya

    1 çay kaşığı tuz

    Üzeri için : 1 yumurtanın sarısı

    Poğaçanın içene:

    Yapılışı:Süt ve suyu ısıtın. (kaynama derecesinde sıcak olmayacak )Yumurtaları,şekeri,tuzu,yağı büyük bir kapta yoğurun.Mayayı ve unu da ilave edip hamur kıvamına gelene kadar yoğurun.(ele yapışmayacak bir kıvamda olmalı, gerekirse un ilave edebilirsiniz)Üzerine un serpip temiz bir bezle örtün.İyice kabarana kadar mayalandırın. Ben en az 1.5 saat mayalandırıyorum.Ama 3- saate kadar mayalandırabilirsiniz.Daha lezzetli bir hamur oluyor.

    Hamur iyice kabarıp mayalandıktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle küçük örgü şekilleri verin.Bunun için hamuru ince rulo şeklinde yuvarlayıp iki ucundan bir birine dolayın.Üzerine yumurta sarısı sürün , isteğe bağlı olarak çörekotu ve susam serpip önceden 200 derecede ısıtılmış fırında alt-üst kızarana kadar pişirin..

    Afiyet Olsun…

    Malzemeler

    Yapılışı