ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI

  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI

    Kıvamını tutturursanız çok kolay bir tarif..Kıvam deyince pilav yaptığınız pirincin cinsi çok önemli ..Baldo pirinç suyu daha çok emiyor ama diğer cins pirinçler baldoya göre az su çekiyor.Pirinciniz cinsine göre suyunu ayarlayabilirsiniz.Ben baldo pirinç kullanıyorum.Bu verdiğim ölçüler birebir tutuyor..Daha küçük cins pirinç için suyu çeyrek bardak azaltabilirsiniz.

    Şimdiden kolay gelsin..

    şehriyeli pilav nasıl yapılır

    Şehriyeli Pirinç Pilavı

    Malzemeler: 2 su bardağı pirinç (ben baldo veya gönen kullanıyorum)

    1 kahve fincanı şehriye (arpa şehriyede olur , tel şehriyede)

    2 yemek kaşığı tereyağı

    2 yemek kaşığı sıvıyağ (ben zeytinyağı kullanıyorum)

    Tuz

    3 su bardağı kaynar su

    Yapılışı: Pirinci pilavı yapmadan en az yarım saat evvel biraz tuz atığınız kaynar suda dinlendirin.

    Pilav tenceresinde tereyağını eritip hafif köpürtün.Sıvıyağıda ekleyin.Şehriyeleri hemen tencereye alın ve orta dereceli ateşte renkleri kahverengine dönene kadar karıştırarak kızartın.Ama çok koyu kahverengi olmayacak orta karar olacak..

    Rengi dönen şehriyelere iyice yıkayıp suyunu süzdürmüş olduğunuz pirinçleri ekleyin.Orta dereceli ateşte 2-3 dakika şehriyelerle pirinci tahta kaşıkla karıştırarak kavurun.

    3 su bardağı kaynar suyu ilave edip tencerenin kapağını kapatın ve çok kısık ateşte pilav iyice suyunu çekene kadar demlendirin.Ocağın altını kapatıktan sonra bir 15 dakika daha pilav demlenirse daha iyi bir sonuç alırsınız.Afiyet olsun..

    Malzemeler

    Yapılışı