KIYMALI LAZANYA

  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    KIYMALI LAZANYA

    Ben bir İtalyan yemeği olan lazanyayı kayseri yağlaması harcı ile yapıyoeum..Vee nefis oluyor…Aslında orjinal lazanya harçlarına da çok benziyor..Fazlaca bir farkı yok.İsteyenler mantarda kullanabilirler.Ben bazen kullanıyorum..Çok yakışıyor.

    kıymalı lazanya tarifi

    KIYMALI LAZANYA

    Malzemeler: 16 yaprak lazanya (isterseniz daha az veya daha çokta yapabilirsiniz)

    Kıymalı harcı için: 300 gram kıyma

    2 tane kuru soğan

    3 tane yeşil biber

    3 tane domates

    1 yemek kaşığı domates salçası

    3 yemek kaşığı sıvıyağ (isterseniz tereyağıda kullanabiliriniz)

    1 su bardağı sıcak su

    Tuz-karabiber-pul biber

    Beşamel sosu için: Yarım litre süt

    2.5 yemek kaşığı un

    1 yemek kaşığı tereyağı

    Üzeri için rendelenmiş kaşar peyniri (yaklaşık 1 su bardağı)

    Yapılışı: Ben lazanyaları kaynar suda bir dakika bekleterek tepsiye alıyorum ama isteyenler haşlamadanda yapabilir.Harç yeterince ıslatıyor.

    Kıymalı harç için; Soğanları incecik kıyıp yağda pembeleştirin.Kıymayı ekleyip arada karıştırarak kavurun.İnce kıyılmış biberleri ve küçük küp küp doğranmış domatesi de ekleyip karıştırın.Domatesler kendini bırakınca salçasını,tuzunu,baharatlarını ve sıcak suyu da ekleyip ağzını kapatın 10 dakika kısık ateşte pişirin.

    Beşamel sosu için tereyağını eritip unu ekleyin bir-iki dakika kavurup yavaş yavaş sütü ekleyin.Sürekli karışrırarak pişirin.

    Kare bir tepsiye (veya dikdörtgen)Bir kaç kaşık beşamel sos döküp yayın, üzerine  Lazanyaların ilk katını döşeyin.Üzerine kıymalı harçtan döşeyin.Kıymalı harcın üzerine biraz beşamel sos gezdirin.Üzerine tekrar lazanya döşeyip lazanyaların üzerine beşamel sosu dökün.Sonra kıymalı harçtanda döküp yayın.Bu şekilde tepsiye kat kat lazanyaları döşeyin.En üst katta kıymalı harç ve beşamel sos kalacak şekilde döşedikten sonra üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ilave edin.

    Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.Sıcak servis edin.Afiyet olsun…

     

    Malzemeler

    Yapılışı