TEREYAĞLI NİŞASTALI KURABİYE

  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    TEREYAĞLI NİŞASTALI KURABİYE

    Artık kurabiyelerde de margarin yerine tereyağı kullanıyorum.Çünkü sağlık şakaya gelmiyor. Allah’ın bize verdiği emanete iyi bakmak lazım…Çok sevdiğim ve güvendiğim bir doktor abimiz dozunda tereyağının sağlıklı olduğunu , kanda donmadığını ve bünyeye zarar vermediğini söylemişti yıllar önce..Şimdi diğer uzmanlarda onun sözüne geliyor yavaş yavaş 🙂

    Bu kurabiyede sağlık bir yana tereyağıyla daha da lezzetli oldu 🙂

    Tereyağlı Nişastalı Kurabiye

    125 gram tereyağı (veya margarin)

    Yarım su bardağı sıvı yağ

    5 yemek kaşığı pudra şekeri

    5 yemek kaşığı mısır nişastası

    1 paket vanilya

    2.5 su bardağı un (hamurunuz unun cinsine göre 1 yemek kaşığı daha az veya fazla un isteyebilir cıvık olursa ekleyin.Unu azar azar ekleyin ki katı olmasın)

    Üzeri için fındık,damla çikolata,ceviz veya pudra şekeri

    Yapılışı: Tereyağı ve pudra şekerini yoğurma kabında iyice karıştırın.Sıvı yağ,vanilya ve nişastayı da ekleyip yoğurmaya başlayın.Yavaş yavaş unu ekleyerek hamuru iyice yoğurun.Ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edince fırın tepsisini yağlayın veya yağlı kağıt serin.

    Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın.Tepsiye aralıklı olarak dizin.Kurabiyelerin üzerine birer fındık ,ceviz veya damla çikolata koyun hafifçe bastırın.

    Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında kurabiyeleri pişirin.Nişastalı olduğu için kurabiyelerin rengi çok dönmeyecek hafif pembeleşince alın.Yaklaşık 15 dakikada kurabiyeler pişiyor..

    Soğuyunca servis edin.Afiyet olsun…

    Malzemeler

    Yapılışı