ÇİLEKLİ CHEESECAKE

  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    ÇİLEKLİ CHEESECAKE

    Çilek mevsimi geldi.Pazarda mis kokulu minik minik çilekleri görünce hemen aldım.Ramazanda çayın yanına iyi gider diye düşünerek cheesecake yaptım. Veee harika oldu.

    Cheesecake sık yaptığım ve sevdiğimiz bir tatlı.Çileklisi de muhteşem oldu.

    Ben küçük kalıp kullandım.Büyük boy kelepçeli kalıp kullanmak için ölçüyü arttırın.Bu tariften 6 büyük dilim cheesecake çıkıyor söyleyeyim 🙂

    Çilekli cheesecake

    Malzemeler: tabanı için: 1.5 paket pötibör bisküvi

    30 gram tereyağı

    Kremalı kat için: 1 paket hazır sıvı krema (200ml)

    1 paket labne peyniri (200 ml)

    2 yumurta

    1 su bardağından iki parmak eksik toz şeker

    1.5 yemek kaşığı un

    1.5 yemek kaşığı nişasta

    1 paket vanilya

    Çilekli sosu için: Yarım kg çilek

    1 kahve fincanı pudra şekeri

    1 yemek kaşığı tepeleme nişasta

    Süslemek için çilek

    Yapılışı: Bisküvileri rondoda çekerek un ufak edin.Tereyağını eritin.Yağ ile bisküvileri yoğurun.Kelepçeli kalıbın tabanına  ( küçük  boy) yağlı kağıt serip bisküvili hamuru tabana bastırarak yayın.İyice bastırabilmek için su bardağı tabanı kullanabilirsiniz.

    Bisküvili tabanı dinlenmesi için dolaba kaldırın.

    Diğer tarafta kremayı mikserde en az beş dakika çırpın.Krema iyice koyulaşsın.Labneyide ekleyin beş dakika daha çırpın.şekeri,nişastayı,vanilyayı ve unu  ekleyip çırpın.Yumurtaları en son teker teker ekleyip çırpın.

    Hazırladığınız karışımı kalıba bisküvilerin üzerine dökün.Önceden ısıttığınız fırında 170 derecede yaklaşık 40-dakika pişirin ve fırının kapağını sakın açmayın.Üzeri hafifçe kızarınca fırını kapatın ama fırının  kapağını fırın ve içindeki kek soğuyana kadar hiç açmayın.Böylece üzeri çatlamayacak ve kek çökmeyecek.

    Çilekleri rondoda çekin.Bir tencerede çileklerle pudra şekerini karıştırın.1 kahve fincanı su ile ıslatıp karıştırdığınız nişastayı da ilave edip kısık ateşte karıştırarak pişirin.Kaynayıp iyice koyulaşınca ocağı kapatın.Arada karıştırarak ılıtın.

    Soğuyan cheesecake’in üzerine bu sosu dökün.Buzdolabında bir gece bekletin.

    Ertesi gün servisten önce buzdolabından çıkarıp kelepçeli kalıptan çıkartıp servis tabağına alın.İsterseniz çileklerle süsleyin.Afiyet olsun.

     

    Malzemeler

    Yapılışı