MANTI

  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    MANTI

    Annem mantıyı çok güzel yapar.Bu sebeple hiç başka tarife gerek duymadan annemden öğrendiğim şekilde yapmaya başlamıştım mantıyı..Nefis oluyor…Annemden öğrendiğim bazı püf noktalarını da sizlerle paylaşıyorum.Şimdiden afiyet olsun..

    Mantı:

    Malzemeler: (5-6 kişi için)

    Hamuru için:1 su bardağı su

    1 tane yumurta

    1 tatlı kaşığı tuz

    Aldığı kadar un ( yaklaşık 2 su bardağı un gerekiyor, siz hamuru yoğururken kıvamına göre eksiltip, arttırabilirsiniz)

    Kıymalı içi malzemesi için:300 gr. kıyma

    1 tane kuru soğan

    1 demet ince doğranmış maydanoz

    Tuz-karabiber-kırmızı biber

    Salça sosu için: 2 çorba kaşığı domates salçası (eğer biber salçası seviyorsanız 1 kaşık domates , bir kaşık biber salçası kullanabilirsiniz)

    3 çorba kaşığı tereyağı

    Bol sarımsaklı yoğurt

    Yapılışı:Kıymalı harç için soğanı rendeleyin.Kıymayı,maydanozu,baharatları da ekleyip yoğurun.Hamur hazır olana kadar dolapta bekletin.

    Hamurun malzemelerini geniş bir kapta ununu azar azar ilave ederek iyice yoğurun.(çok yumuşak bir hamur  olmayacak.)Bezelere ayırıp hamuru ince  olacak şekilde açın (hazır börek yufkasından biraz daha kalın olacak ) Yaklaşık 1.5 cm’lik  küçük kareler kesip kıymalı harçtan parmağınızın ucu ile alıp mantıların üzerine koyun.(Eğer mantıları tek kişi kapatacaksanız, hamurun kurumaması için bir bezle üzerini kapatın sıra sıra kıymalı harçtan koyarak kapatın.) Mantıları bohça biçiminde kapatıp üst üste gelmeyecek şekilde geniş bir tepsiye alın.

    Pişireceğiniz zaman ,iyice kaynattığınız tuzlu suda mantıları haşlayın.

    Mantı haşlanırken salça sosunu hazırlayabilirsiniz..Bunun için tereyağını  eritin köpürünce salçasını ekleyip karıştırın.Biraz su ekleyip salçayı ezerek pişirin.

    Haşlanan mantıları suyunu süzdürdükten sonra tabaklara alıp üzerine önce sarımsaklı yoğurdunu, daha sonra salça sosunu gezdirip servis yapın..Eğer seviyorsanız üzerine nane ve sumak da serpebilirsiniz.

    (Tabaklara aldıktan sonra 1 dakika bekletin, sıcak mantı yoğurdu kesmesin)

    Afiyet olsun…


    Malzemeler

    Yapılışı