İÇLİ KÖFTE (2)

  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    İÇLİ KÖFTE (2)

    Daha önce içli köfte tarifi yazmıştım.Bu biraz daha değişik.Biber salçası var ve irmik oranı daha az.Sonuç çok başarılı…

    içli köfte tarifi

    İÇLİ KÖFTE

    Malzemeler: Dışı için: 2 su bardağı köftelik bulgur ( esmer bulgur kullanacaksanız yoğurma işlemini daha fazla tutmanız gerekiyor )

    Yarım su bardağı irmik

    5 çorba kaşığı dolusu un

    1 çorba kaşığı biber salçası

    1 tane yumurta

    tuz-karabiber-pul biber

    İçi için: 300 gram kıyma

    4 tane orta boy kuru soğan

    Kıyılmış maydonoz-tuz-karabiber-pul biber

    2 çorba kaşığı yağ (ben sıvı yağ kullandım)

    1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi ( kullanmayabilirsiniz isteğe bağlı)

    Üzeri için 100 gram tereyağı

    Yapılışı:Köftelerin içi için soğanları ince ince doğrayıp yağda kavurun.Pembeleşince kıymayı da ekleyin iyice kavrulunca tuzunu ve baharatlarını ilave edip soğumaya bırakın(eğer ceviz içi kullanacaksanız iç soğuyunca cevizleri ekleyin)

    Köftelerin dışı için, bulguru,irmiği geniş bir yoğurma kabına alıp elinizi sık sık ılık su ile ıslatarak iyice yoğurun.(en az 15 dk) unu,biber salçasını  tuzu ,pul biberi  ve en son yumurtayı da ekleyerek yoğurmaya devam edin. Şekil verecek kıvama gelince ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.Köfteleri avucunuzun içinde parmağınızla oyarak kırmadan çanak  şekli  verin.(elinizi sık sık ıslatın. kubbe ,yuvarlak veya kolayınıza giden bir şekil olabilir.)İçine kıymalı harçtan koyup büzerek kapatın.Diğer köfteleri de aynı şekilde yaparak geniş bir tepsiye dizin,kurumaması için yaptıklarınızın  üzerini nemli bir bezle örtün.

    içli köfte haşlama nasıl yapılır

    Geniş bir tencerede kaynayan suya tuz ilave edin ve köfteleri yavaşça suya bırakın.(çok üst üste gelmemesine dikkat edin)Köfteler haşlanınca (15-20 dk) delikli bir kepçe ile ezmeden köfteleri servis kabına alın.

    Küçük bir tavada tereyağını eritip köpürtün.Tabaklara aldığınız köftelerin üzerine tereyağından gezdirin ve sıcakken servis yapın…

    Malzemeler

    Yapılışı