İSKENDER KEBABI

  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    İSKENDER KEBABI

    SEVDE DEĞER YILDIZ’ dan süper bir tarif:

    İSKENDER KEBABI TARİFİ
    İSKENDER KEBABI..
    İskender kebabını evde hem de çok lezzetli bir şekilde yapmak ister misiniz..Bunun için en uygun yapıda olan antrikotu kullanıcağız..ben 6 kişi için 1 kg antrikot kullandım..antrikotu 2cm kalınlığında yassı bi şekilde dikdörtgen hale getiriyoruz..eğer evde yapamıyosanız kasaptan da rica edebilirsiniz..açtığımız antrikotun üstüne karabiber ve tuz serpeleyelim..Ayrı bir kapta yine antrikottan çekilmiş kıymayı 1’er tatlı kaşığı tuz ve karabiber ekleyerek hafifçe yoğurun..Açtığınız antrikotun üzerine bu yoğurmuş olduğunuz kıymayı rulo olucak şekilde yerleştirin..işlemimiz bittikten sonra rulo olarak sardığımız antrikotu önce yağlı kağıda ve daha sonra da streç filme sarıp 4, 5 saat buzlukta bekletelim..Bu şekilde donduğunda daha rahat kesip, yaprak döner gibi dilimleyebileceksiniz.
    bir yandan tavaya tavaya, 200 ml domates püresi , 350 gr domates sosu, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı karabiber, 6 dal taze kekik(daha lezzetli oluyo)yoksa kurutulmuş kekik,ile ½ bardak sıcak su koyarak dönerinizin sosunu pişirebilirsiniz.
    6 adet tırnak pideyi dilimleyip fırında yaklaşık 20 dk tutarak hafif kurutuyoruz..Ekmekleri sulandırmak ve lezzetlendirmek için tavada tereyağını eritiyoruz..
    10 kaşık yoğurdu çırparak iyice krema kıvamına getirin..oda sıcaklığında olursa daha ideal bir kıvam alacaktır..
    Klasik döner dilimi kalınlığında dilimlediğiniz döner parçalarını, kızgın tavada önlü arkalı çevirerek pişirin. İyice kızardığından emin olun. Böylelikle daha lezzetli olacaklardır.
    İskenderin servisinde önce ufak ufak dilimlediğiniz pidelerin üzerine erittiğimiz tereyğını dökerek ıslatalım.. Ardından döner etini koyun ve hazırladığınız domates sosunu da gezdirdikten sonra tekrar tereyağı gezdirelim azlığı çokluğu size kalmış:) Yanına da yoğurdu koyup servis edebilir, afiyetle yiyebilirsiniz..
    Döneri için;
    1 kg antrikot
    250 gr kıyma
    Karabiber
    Tuz
    Domates sosu için;
    200 ml domates püresi
    350 gr domates sosu
    3 çorba kaşığı zeytinyağı
    1 tatlı kaşığı karabiber
    6 dal taze kekik veya kurutulmuş kekik
    ½ bardak sıcak su

    Malzemeler

    Yapılışı