HAMSİ TAVA (BALIK TAVASINDA)

  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    HAMSİ TAVA (BALIK TAVASINDA)

    Hamsi hem çok faydalı hemde çok lezzetli bir balık.Ama kızartmasını yapınca kokusu uzun süre eve siniyor ve kolay çıkıyor.Bizde hamsiyi daha çok kızartınca seviyoruz.Bende çift taraflı hamsi tavalarından aldım.İnanın 1 çorba kaşığı yağda 1 kg hamsi kızardı ve çook lezzetli oldu.Kızımın balık hassasiyeti var özellikle kızartmasını yiyince çok dokunur.Ama bu tarz pişirmede o bile yedi ve hiç dokunmadı.

    Çift taraflı tavanız yoksa aynı yöntemle düz kapak kullanabilirsiniz.Alt taraf pişince kapak yardımıyla diğer tarafını çevirin.Ama az yağ kullanın.İnanın az yağda hamsi çok daha lezzetli oluyor.

    hamsi tava tarifi

    HAMSİ TAVA

    Malzemeler: 1 kg. hamsi

    un (mısır unu olursa daha lezzetli olur)

    Tuz

    Sıvıyağ ( 1-2 çorba kaşığı yeterli oluyor)

    Yapılışı: Öncelikle eğer temizlenmiş almadıysanız hamsileri temizleyin.Bunun için; balıkların çok zedelemeden içini boşaltıp kafalarını kopartın ve kılçıklarını çıkartın.Hamsileri önce yıkayın.Sonra 15-20 dakika su dolu bir kapta bekletin ki ağır kokusu gitsin.

    Daha sonra suyunu süzdürüp biraz kurumasını bekleyin.

    Unu tuzla karıştırın ve balıkların her iki yüzünü unlu karışıma bulayın.

    Balık tavasının dibini yağlayın.Balıkları kuyruk kısmı aşağıda kalacak şekilde dip dibe dizin.İlk sıra bitince aynı şekilde ikinci sırayı da dizin.

    hamsi tavaya nasıl dizilir

    Balık tavası yaklaşık 1 kg temizlenmiş hamsiye tam yetiyor.Hamsiler bitene kadar simetrik bir şekilde fotoğrafta ki gibi dizin.

    Tavayı ocağa alın ve orta ateşte alt kısmını pişirin.Kapağını çok az yağlayarak kapatın.Tavanın diğer yüzünü çevirin.Diğer yüzü de pişince balıkları şeklini bozmadan ocaktan alıp servis tabağına geçirin.

    Sıcak servis yapın.Şimdiden afiyet olsun…

    Malzemeler

    Yapılışı