TAVUKLU TANTUNİ

  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    TAVUKLU TANTUNİ

    O kadar lezzetli oldu ki herkes bir çırpıda yiyiverdi. Tadına bende bayıldım.Tavsiyem bolca yapın hanımlar..Yeniyor çünkü 🙂

    Baharat ayarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.Kimyonu ilk kez koydum çok yakıştı.Tabii tantunimizin lezzetine lezzet katan en önemli şey soğan,sumak ve maydanozla hazırlayacağımız salata.Tantunilerin yanına koyarak saracağız dürümümüzü..Yaz ayarında domatesleri küp küp doğrayıp dürüme ekleyebilirsiniz.Kış ayında olduğumuz için ve dürümün içinde domatesin ıslaklığını çok sevmediğimiz için biz ince kıyılmış kıvırcık kullandık..Tercih size kalmış …Dürümlerin lavaşını hazır markette satılanlardan da kullanabilirsiniz kendinizde evde yapabilirsiniz.Ben isteyenler için lavaş tarifini de tantuni tarifinin altına yazacağım ve aşağıda vereceğim.Şimdiden kolay gelsin..

    tavuk tantuni tarifi

    EV YAPIMI TAVUK TANTUNİ

    Malzemeler: 1 kg. kemiksiz tavuk eti

    2 yemek kaşığı tereyağı

    Tuz

    Karabiber,pul biber,toz kırmızı biber,kimyon,kekik

    Soğan salatası için: 2 tane kuru soğan

    ince kıyılmış maydanoz ve sumak

    Yapılışı: Tavukları ince ince yarım parmak uzunluğunda doğrayın .(küçük küp küp de doğrayabilirsiniz)

    Tencereye alın ve önce biraz kuvvetli ateşte, az biraz rengi dönünce orta dereceli ateşte ara sıra karıştırarak pişirin.Tereyağını ekleyip karıştırın.En son baharatlarını ilave edip karıştırın.

    Tavuklar pişerken soğanı yarım ay şeklinde ince ince doğrayın.Çok az tuz ekleyip elinizle ovalayın.Maydanoz ve sumak ekleyip karıştırın.

    Lavaşları tabaklara alın.(ben tabaklara almadan önce tavukların yağına biraz bastırdım )

    Lavaşların bir kenarına tavuktan koyun.Maydanozlu salatadan da yanına yayın.Kullanacaksanız ince kıydığınız kıvırcıktan da koyup dürümü sarın.Bıçakla ikiye kesip servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun.

    LAVAŞIN TARİFİ:

    lavaş tarifi

    Yarım kg un
    1 çorba kaşığı maya(yaş maya da olur kuru maya da)
    1 tatlı kaşığı tuz
    Aldığı kadar su

    Hazırlanışı:Ilık su içinde mayayı eritin.Unu ve tuzu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini örtüp bir saat kadar mayalanmasını bekleyin. Hamuru yumurta büyüklüğünde bezelere ayırın.Oklavayla veya merdane ile ara sıra un serperek yemek tabağı büyüklüğünde açın.Sac veya teflon tavada lavaşların iki yüzünü de pişirin.Kurumaması için hemen sarın.

    tavuk tantuni dürüm

     

     

    Malzemeler

    Yapılışı