HUMUS

  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    HUMUS

    Arap mutfağının en bilindik yemeklerindendir Humus.Bizde de daha ziyade Hatay ve Güney Doğu Anadolu Bölgesinde yapılır.Çok faydalı bir yemek ayrıcada çok lezzetli.Benim bir arkadaşım humusu çok yaptıysa birazını da buzluğa koyuyor.Yiyecekleri zaman çıkarıyor.Ben hiç denemedim ama tadının bozulmadığını söyledi.Sizlerle bu bilgiyi de paylaşmak istedim 🙂

    Humus püf noktaları olan bir tarif.Bu yüzden yapım aşamasında ki püf noktaları atlamadan yaparsanız çok güzel sonuçlar alırsınız.Şimdiden kolay gelsin 🙂

    humus tarifi

    HUMUS

    Malzemeler: 3 su bardağı nohut

    2 diş sarımsak

    3 çorba kaşığı su

    1 tane limonun suyu

    Çeyrek su bardağı tahin

    3 yemek kaşığı zeytinyağı

    Yarım çay kaşığı kimyon

    Tuz-kırmızı pul biber

    Yapılışı:Öncelikle limon suyunu ve tahini iyice çırpıp bir kenarda bekletin.Dinlensin ve tatları birbiriyle özdeşleşsin.

    Bir gece önceden ıslattığımız nohutları kabukları kolaylıkla çıkacak kıvamda haşlayın.Haşlanırken çıkan köpükleri alırsanız daha güzel sonuç elde edersiniz.Bu işlemi düdüklüde yapabilmek için önce kapağı açık biraz haşlayın, köpükleri alın.Sonra sıcak su ekleyip düdüklü tencerenin kapağını kapatıp pişirin.

    Nohutları süzün , daha kabuklarından daha kolay ayrılabilmesi için süzgeçteyken suyun altına tutun ve hafifçe elinizle bastırıp ezin kabukları  kolayca çıkacaktır. Nohutun kabuklarını kenara ayırıp atın.

    İsterseniz tahta kaşıkla iyice ezerek eskiden yaptığımız yöntemle ezin nohutları istersenizde mutfak robotunda çekerek püre haline getirin.Tercih sizin .

    Tahinli limon suyunu mutfak robotunda bir kere daha karıştırın .Zeytinyağı ve ezilmiş sarımsakları da ekleyin.Azar azar nohutu da ekleyip çırpmaya devam edin.Kimyon ve tuzu ilave edin.Kıvamını ayarlayarak suyu da ekleyin ve humus pürüzsüz olacak kıvam gelene kadar küçük dokunuşlarla mutfak robotunda çırpmaya devam edin.

    Üzeri için: Tercihen kırmızı biberi humusa da ekleyebilirsiniz.Ve farklı şekillerde de humusunuzu süsleyebilirsiniz.

    İsterseniz de : Zeytinyağında pul biberi çok az yakıp servis tabağına aldığınız humusların üzerinde gezdirin .Afiyet olsun…

     

     

    Malzemeler

    Yapılışı