ERİŞTELİ YOĞURT ÇORBASI

  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    ERİŞTELİ YOĞURT ÇORBASI

    Yoğurt çorbası genellikle pirinçle yapılır ama erişteli olan da çok lezzetli oluyor hanımlar.Ben ev eriştesi kullanıyorum ama marketlerde satılan eriştelerden de kullanabilirsiniz.Yalnız biraz küçük olanlardan kullanırsanız daha iyi bir sonuç elde edersiniz.Şimdiden kolay gelsin.

    erişteli yoğurt çorbası

    ERİŞTELİ YOĞURT ÇORBASI

    Malzemeler: 1.5 su bardağı yoğurt

    1 yumurta

    1.5 yemek kaşığı dolusu un

    1 avuç dolusu erişte

    1.5 yemek kaşığı tereyağı

    3 yemek  kaşığı sıvıyağ

    1 yemek kaşığı kuru nane

    1 çay kaşığı pul biber

    Tuz -karabiber

    Yapılışı: Tencereye sıvıyağı alıp ısıtın unu ekleyip 1-2 dk kavurun.Tencereyi ocaktan alıp yavaş yavaş 2 su bardağı soğuk su ekleyerek karıştırın .pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın .İsterseniz bu aşamada blender kullanabilirsiniz.

    Ayrı bir kapta yoğurdu yumurta ile iyice çırpın.2 su bardağı soğuk su ekleyip karıştırmaya devam edin.Unlu su olan karışımla yoğurtlu harcı karıştırın.Tencereyi ocağa alın.Erişteleri de ekleyip karıştırarak kaynayana kadar çorbayı pişirin.Pişince tuzunu ve karabiberini ekleyin.

    Bir tavada tereyağını eritin.İçine kuru naneyi atıp çevirin.Hemen pul biberide atıp tavanın altını kapatın.Hazırladığınız sosu ister çorbayı aldığınız kaselerin üzerine gezdirerek isterseniz de tencerenin üzerinde sosunu gezdirerek servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.

    erişteli yoğurt çorbası nasıl yapılır

     

     

     

    Malzemeler

    Yapılışı