Panda Pasta

  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Panda Pasta

    unnamedAfiyet olsun..

    Malzemeler

    Pandispanya :5 yumurta (oda sıcaklığında)

    1 su bardağı toz şeker

    Yarım çay bardağı ılık su

    Çeyrek limonun suyu

    1 paket vanilya

    1 paket kabartma tozu

    1 su bardağı + 1 çorba kaşığı un

    Bir fiske tuz (parmağınızın ucuyla)

    Keki ıslatmak için :

    2 tane limon

    3 yemek kaşığı tozşeker

    Yapılışı

    Yumurtaların sarısını ve beyazını ayırın.Yumurta sarıları ile toz şekeri çırpın.Daha sonra ılık suyla limon suyunu ekleyin.Tekrar çırpın.Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı geniş bir kaba eleyin.Yumurta sarılı harcı karıştırıp tahta kaşıkla karıştırın.

    Ayrı bir kapta yumurtanın beyazını bir fiske tuzla iyice çırpın.İyice katılaşıp köpürene kadar mikserde çırpın.Unlu karışıma ekleyin.Tahta kaşıkla karıştırın.

    Hazırladığınız harcı 2 tane küçük,2 büyük muffin kabına koyduktan sonra kalanını yağladığınız kek kalıbına dökün. Kalıbı bir kaç kez tezgaha vurarak havasının çıkmasını sağlayın.Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede pişirin.Keki soğumaya bırakın. Kek soğuduğunda muffin kaplarında yaptığınız 2 tane büyük keki ortadan ikiye kesip üst üste koyun. Bunlar kulakları oluşturacak. Küçük muffin keklerini de gözleri olacak ebatta kesin.

    Beyaz şeker hamurunu ince bir katman olarak açın ve büyük kekin üzerine serin. Eğer elinizde varsa kulaklar için siyah şeker hamuru kullanın. Benim elimde olmadığı için ben kulakları beyaz şeker hamuruyla kapladıktan sonra çikolata sosuyla süsledim.