MUSKA ŞEKLİNDE PAZI SARMASI

  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    MUSKA ŞEKLİNDE PAZI SARMASI

    Pazıyı çok seviyorum.Yapraklarını sarınca saplarını da atmıyorum ve bir kaç gün sonra onları da kavuruyorum.Harika bir sebze 🙂

    Bu sefer de böyle sarayım dedim .Bence daha pratik oldu…Birde lokmalık olunca yemesi de pek zevkli oldu…Bir daha ki sefere lahanayı da böyle sarmayı düşünüyorum 🙂

    Pazı Sarması (Muska şeklinde)

    Malzemeler:  2 demet pazı yaprağı

    200 gram kıyma

    2 tane kuru soğan

    2 diş sarımsak

    1 su bardağı pirinç

    Yarım çay bardağı  bulgur

    3 çorba kaşığı sıvı yağı

    2 tatlı kaşığı domates salçası

    Tuz-karabiber-pul biber

    Salça sosu için:1 çorba kaşığı domates salçası

    1 çorba kaşığı tereyağı + 1 çorba kaşığı sıvı yağı

    Yapılışı: Pazı yapraklarını yıkayıp kaynar suya atın 30 saniye sonra çıkarıp soğuk suya alın ve süzün.Bu işlemi yapınca pazılar hem rahat sarılıyor , hemde soğuk suya alınca pişerken yırtılmıyor..

    Yoğurma kabına soğanları ve sarımsakları rendeleyin.Kıymayı, sıvıyağı,yıkanıp suyu süzülmüş pirinci,bulguru,salçaları ve baharatları katıp karıştırın.

    Pazıları ortadan ikiye damar yerinden kesin.Ben ince uçlu bir bıçak kullanarak damarı da kestim.

    Unun iki dikdörtgen elde edeceksiniz.Bir ucuna içten koyun ve muska böreği katlar gibi üçgen elde edecek şekilde katlayın.Hazırladığınız pazı sarmaları bir tencereye alın.Ben en altına pazı yaprağı serdim hem yapışmıyor hemde daha lezzetli oluyor.

    Sosu için; Tereyağını bir tavada eritip sıvıyağı da ilave edin.Salçayı da ekleyin 1.5 su bardağı su koyarak karıştırın.Salçalı sosu sarmaların üstüne döküp orta dereceli ateşte pişirin.Ben en üste bir tabak da kapatttım.Sarmalarım dağılmadan daha iyi pişiyor.

    Kısık ateşte pişirin.Afiyet olsun.

     

     

    Malzemeler

    Yapılışı