KIYMALI TAZE FASÜLYE

  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    KIYMALI TAZE FASÜLYE

    Yaz günlerinin en güzel yemeklerindendir taze fasülye.Ya da diğer adıyla yeşil fasülye.Faydası saymakla bitmez.Yazın hem zeytinyağlısını hemde kıymalısını veya etlisini sıkça yaparım.Yanında salata veya taze soğanlı söğüş domates- salatalıkla harika gider. Rab’bim hepimize sağlık sıhhat ve afiyet versin İnşallah..Verdiği nimetleri ağız tadıyla yemeyi nasip etsin…

    Yeşil fasulye biraz geç pişen bir sebze.Arzu edenler düdüklü de de pişirebilir.Ama normal tencerede pişenin de tadı bir başka güzel olur.Söylemeden geçemeyeceğim 🙂

    Ben yine de her iki tencere türü içinde tarifi yazdım.Haydi kolay gelsin.

    Kıymalı Yeşil Fasulye

    Malzemeler: 1 kg taze fasulye (yeşil fasulye)

    150 gram kıyma

    1 büyük kuru soğan

    2 büyük olgun domates

    1.5 yemek kaşığı tereyağı

    2 yemek kaşığı sıvıyağ

    1 yemek kaşığı salça

    Tuz-karabiber-pul biber

    Yapılışı: Fasulyeleri yıkayıp 3 – 4 parmak kalınlığında kesin veya kırın.Kılçığı varsa ayıklamayı unutmayın !

    Soğanı ince kıyın.Tencerede tereyağını eritip sıvıyağı ekleyin. Soğanları da katıp pembeleşene kadar kavurun.Kıymayı ekleyip tahta kaşıkla ezerek karıştırın ki kıymalar top top olmasın.

    Taze fasülyeyi tencereye alın.Rendelediğiniz domatesleri ekleyin.En üste salçayı ve tuzu koyup tencerenin kapağını kapatın.Kısık ateşte kendi suyunda fasülyeler biraz yumuşasın.

    Eğer düdüklü tencerede pişirecekseniz bu aşamada salçasını ve baharatlarını da ekleyip biraz su ilavesi ile pişirmeye başlayın.

    Normal tencerede pişiriyorsanız kısık ateşte fasülyeler domatesin suyunda yumuşayınca kaynar su(yaklaşık 1.5 su bardağı) ve baharatları da ekleyip biraz daha kısık ateşte pişirin.

    Fasulyeler pişince ocaktan alın.Afiyet olsun.

    Malzemeler

    Yapılışı