LASTİKLİ TOKA YAPILIŞI

  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    LASTİKLİ TOKA YAPILIŞI

    Kuzenlerim kızları gelince onlarla oturduk ve birlikte toka yaptık.Evde olan artmış kumaşlardan seçtik.İçine de lastik kestik.Malzemelerimiz bu kadar 🙂

    Çok sevimli tokalarımız oldu.Ben tabii onlar gidince de devam ettim.Evde artan malzemeleri değerlendirmiş ve rengarenk toklar elde etmiş oldum.

    Yapılışı çok kolay..İstediğiniz kumaş parçasını yaklaşık 30 cm boyunda 10 cm eninde kesiyoruz. Dikdörtgenimizi isteyen daha küçük keserek daha ince tokada yapabilir.

    Kumaşı eninden ortalıyoruz.

    İki ucunu boydan boya kumaşın tersinden dikiyoruz ve ince uzun boru gibi bir dikdörtgen elde ediyoruz.Benim dikiş makinem olduğu için işin bu kısmını makinede çektim.Sizde yoksa da elinizle düz dikiş yapabilirsiniz.Çok fazla zamanınızı almayacaktır.Tersinden dikiyoruz çünkü sonra düzünü çevireceğiz ve dikiş izimizde hiç olmayacak 🙂

    Dikiş işimiz bitince parmağımızı sokarak kumaşın düzünü çeviriyoruz.Çok kolay bir işlem isteyen içine kalem sokup çekerekte düzünü çevirebilir.

    Lastiğin ucuna çatal iğne takıp tokanın içine geçirin.Çok bol bırakmayın , çok da küçük kesmeyin ki saçınızı çok sıkmasın. (ben 1 cm lik lastiklerden kullandım) Lastiğin boyu yaklaşık 10- veya 12 cm olabilir.Ben öyle yaptım.

    Lastiğin iki ucunu birbirine sıkıca dikin.

    yuvarlak oluşan toka kumaşının kenarlarını bir birine sıkıca dikin.Bu kısmı el dikişi olması gerekiyor.Ben iki ucunu elimde birleştirdim.

    Gizli dikiş tekniği ile diktim.Yani ;

    Her iki parçayı karşılıklı getirdim,kenarlardaki kumaşları içe doğru büktüm.iğneyi önce bir tarafa batırıp sonra diğer tarafın kıvırdığım iç kısmından geçirdim.İğneyi her iki tarafa dönüşümlü olarak batırarak ip görünmeyecek ve  dikiş kısmı içeride kalacak şekilde diktim.Umarım anlatabilmişimdir 🙂

    Tokamız hazır .Güle güle kullanın 🙂

     

     

    Malzemeler

    Yapılışı