MİNİ WAFFLE PASTA

  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    MİNİ WAFFLE PASTA

    Kahvenin yanında gidecek en güzel tatlı bence pankek ve waffle…

    Kendi hazırladığım çikolatalı krema ve arasına dizdiğim muzlarla nefis bir pasta oluveriyor.Tabii isteyenler kremayı hazır fındıklı kremalardan kullanabilir veya marmelat,reçel ve peynir çeşitleriyle de servis edebilir…Her türlü tadını çok seveceksiniz 🙂

    Ben dört katlı ve mini mini yuvarlaklar pişirerek yaptım.İsteyenler boyutuyla ve şekliyle oynayabilir 🙂

    Waffle Pasta

    Malzemeler:

    2 yumurta

    3 yemek kaşığı toz şeker

    2 su bardağı süt.

    2 yemek kaşığı sıvıyağ

    2,5 su bardağı un

    1 paket kabartma tozu

    1 paket vanilya

    Çikolata kreması için: 100 gram çikolata (ben bitter kullandım )

    1 paket krema (200 ml)

    3 tane muz (veya hangi meyve ile yapmak istiyorsanız )

    Yapılışı: Yumurtaları çırpın.Süt,yağ,vanilyayı da ekleyin çırpmaya devam edin.Pürüzsüz bir kıvamı olunca kabartma tozu ve unu ilave edin.Tahta kaşık veya çırpma teli ile çırpın.Akışkan ve pürüzsüz bir hamur elde edince teflon tavada waffle’ları pişirebilirsiniz.

    Ben geniş bir teflon tavada çay tabağı büyüklüğünde pişirdim.Dört tanesi aynı anda pişiyor.Yapmanız gereken çok basit yarım kepçe hazırladığımız harçtan ısınmış tavaya döküyoruz.Harcı dökerken kepçeyi hep aynı noktada ve yükseklikte tutuyoruz.Küçük yuvarlak bir waffle hamuru oluşuyor.

    Waffle’lların altını üstünü hafif kızarana kadar spatula ile çevirerek pişirin.Tüm waffellar pişince istediğiniz sayıda pasta yapabilir yada tek kat ve tek tek servis edebilirsiniz.Ben dört waffle’la aralarına krema sürerek ve muz dilimleri koyarak yaptım.

    Çikolata kreması için ; Çikolataları cam bir kaseye kırın.Tam üzerine oturabileceği bir tencereye kaynar suyu koyup tencereyi orta dereceli ateşe alın.Kırık çikolataların olduğu cam kaseyi tencereye oturtun.Çikolatalar suyun buharının sıcağında eriyince kremayı ilave edip sürekli karıştırmaya devam edin.Yaklaşık bir dakika sonra ocaktan alın.

    Waffle’ların üzerine bu çikolatalı kremdan sürerek, meyve koyarak servis edin.İsteyenler krema hazırlamadan reçel,marmelat veya hazır fındık kreması ile de servis edebilir.Afiyet olsun.

    *Bazı krema markaları cıvık bazısı daha sert kıvamda oluyor.Eğer kullandığınız kremanız cıvıksa eklerken yavaş ilave edin ki fazla gelecekse kıvamı ayarlayabilesiniz..

    Kıvamımız hazır satılan çikolatalı kremalardan çok az cıvık olacak.Çünkü ılıdıkça kıvamıda sertleşiyor…

     

    Malzemeler

    Yapılışı