PÜRELİ KÖFTE

  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    PÜRELİ KÖFTE

    Patates püresi ve köfte yan yana olunca harika bir ikili oluşturuyor..Hasanpaşa köftesi bizim ailenin favori yemeklerindendir.Ben bu seferde salça sosu hazırlamadan ve köfteyi oymadan püreli köfte yapayım dedim.İyi ki de yapmışım.Çok lezzetli oldu.Köftelerim de pek sevimli oldu…Yanında kızımın yaptığı zeytinyağlı barbunya ile servis yaptım.Çok yakıştı.Davet sofrası gibi…Menü sıkıntısı çekenlere duyurulur 🙂

    Püreli Köfte

    Malzemeler:Köftesi için:

    Yarım kg. kıyma

    1 tane kuru soğan

    1 su bardağı çekilmiş bayat ekmek içi

    1 yumurta

    1 çay kaşığı biber salçası

    Tuz-karabiber-pul biber

    Püresi için: 4-5 tane orta boy patates

    1 kahve fincanı süt

    1 yemek kaşığı ayçiçekyağı

    Tuz-karabiber

    Yapılışı:Patatesleri kabuğuyla haşlayın.Haşlandıktan sonra kabuğunu soyup rendeleyin.Yoğurma kabına  alın.Tuz,süt ve yağı ekleyin.Karabiberi serpin yoğurun.

    Soğanı yoğurma kabına rendeleyin.Ekmek içi,kıyma,yumurta,biber salçası ve baharatları ilave edin.İyice yoğurun.

    Köfte harcından limon büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Hafifçe üzerine bastırıp yassıtın. Yağladığınız fırın tepsisine tüm köfteleri bu işlemi yaparak dizin.

    Önceden ısıttığınız fırında köfteleri 180 derecede pişirin.Altı üstü kızardıysa pişti demektir.

    Patates püresinden yumurta büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlak şekil verin.Hafif yassıtın. Aynı köfteleri yaptığınız gibi şekillendirin.Köftelerin üzerine koyun.Bu işlemi yapmadan önce elinizi ıslatırsanız patates püresi elinize yapışmaz.

    Ara sıra elinizi ıslayarak patateslere de yassı şekil vererek her köftenin üzerine bir tane hazırladığınız patates püresinden  koyduktan sonra   sadece üst ısıtıcı ayarını açtığınız fırına tekrar verin.Pürelerin üzeri kızarınca fırından alıp servis yapın.Afiyet olsun.

     

    Malzemeler

    Yapılışı