LİMONLU MİNİ CHEESECAKE

  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    LİMONLU MİNİ CHEESECAKE

    Çok çok lezzetli bir kek. Yemelere doyamıyorum.Ben cheesecake yaparken genellikle kelepçeli kalıp kullanırım ama bu sefer küçük kek kalıplarımda yaptım.Siz istediğiniz gibi yapın.Ama normal büyük boy bir kalıpta yapacaksanız malzeme miktarını iki katına çıkarın.Ben küçük kalıplarda yaptığım için malzemeyi daha az kullandım..Küçük kelepçeli kalıbınız varsa malzemeyi aynen kullanın .küçük boy bir cheee cakeniz olsun 🙂

    LİMONLU CHEESECAKE

    Malzemeler:

    2 yumurta

    1 paket 200 gramlık labne

    2 çay bardağı katı yoğurt veya süzme yoğurt

    1.5 yemek kaşığı un

    1 yemek kaşığı nişasta

    1 limon kabuğunun rendesi

    1 su bardağından bir parmek eksik toz şeker.

    Alt tabanı için : 1 paket peti böri bisküvi

    2 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı veya margarin

    Chessecake Limon sosu için

    1,5 su bardağı su
    1 çay bardağı toz şeker
    1 adet limonun rendesi
    Yarım çay bardağı limon suyu
    1 çorba kaşı tepeleme nişasta
    çeyrek çay kaşı zerdeçal (isteğe bağlı,sarı  rengi daha belirgin oluyor )

    Yapılışı:Tereyağını veya margarini eritin ılırken bisküvileri iyice ufalayın.(rondoda da çekebilirsiniz)Yağ ile bisküvileri yoğurun.Minik kek kalıplarına veya kelepçeli bir kek kalıbın tabanına  ( küçük boy) yağlı kağıt serip bisküvili hamuru tabana bastırarak yayın.İyice bastırabilmek için su bardağı tabanı kullanabilirsiniz.

    Labneyi,yoğurdu,tozşekeri rondoda çırpın.Teker teker yumurtaları ilave edin.Vanilya,limon kabuğu ve limon suyunu ekleyerek çırpmaya devam edin.Hazırladığınız karışımı kalıba bisküvilerin üzerine dökün.Cıvık bir harç endişelenmeyin.Önceden ısıttığınız fırında 150 derecede yaklaşık 40 dakika pişirin ve fırının kapağını sakın açmayın.Eğer normal kelepçeli kalıpta pişirecekseniz süresi 50 dakikayı bulur.Üzeri hafifçe kızarınca fırını kapatın ama fırının  kapağını fırın ve içindeki kek soğuyana kadar hiç açmayın.Böylece üzeri çatlamayacak.

    Üzerinin harcını hazırlamak için :Limon suyu, şeker,su, nişasta ve zerdeçallı bir tencerede karıştırın.Ocağa alın ve kısık ateşte karıştırarak pişirin. Ocaktan alın.Ara sıra karıştırarak biraz ılıtın. Chessecake’nin üzerine döküp yayın.

    Buzdolabında bir gece bekletin.

    Ertesi gün servisten önce buzdolabından çıkarıp kelepçeli kalıptan çıkartıp servis tabağına alın.Üzerini limon dilimleri ile süsleyin.Afiyet olsun.

    Malzemeler

    Yapılışı