KAŞARLI KARNABAHAR KÖFTESİ

  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    KAŞARLI KARNABAHAR KÖFTESİ

    Karnabaharın en lezzetli hallerinden birisi…Karnabahar sevmeyen kızım bile yedi.İçinde ki kaşar ayrı bir lezzet katıyor.Daha hafif olsun diyenler kızartmak yerine fırında da pişirebilir.Altına yağlı kağıt koymayı veya fırın tepsisini hafifçe yağlamayı unutmayın ki tepsiye yapışmasın 🙂

    kaşarlı karnabahar köftesi

    KAŞARLI KARNABAHAR KÖFTESİ

    Malzemeler: 1 küçük karnabahar

    2 tane yumurta

    1 su bardağı galeta unu

    1 tane kuru soğan

    Tuz-pul biber-karabiber-kekik-toz kırmızı biber

    İçi için: dilimlenmiş kaşar peyniri

    Yapılışı: Karnabaharı küçük çiçeklere ayırıp yıkayın.Tuzlu suda haşlayıp suyunu süzün.Sıcakken çatalla ezin.Soğuyunca yumurtaları,galeta ununu,çok ince kıyılmış soğanı,tuzu ve baharatları ekleyip yoğurun.Eğer çok cıvık olursa biraz daha galeta unu ekleyebilirsiniz.Benim yaptığım tam kıvamında oldu.Köfte harcını bir saat buzdolabında dinlendirin.

    Elinize karnabahar köftesinden yumurta büyüklüğünde parçalar alın ve yassıtın.Dilimlediğiniz kaşarlardan bir tanesini ortasına yerleştirin.Harcın kenarlarından üzerine doğru kapatarak kaşar tamamen içinde, harç dışarıda kalacak şekilde yassı köfteler elde edin.

    kaşarlı karnabahar köftesi yapımı

    Tüm köftelere aynı işlemi yapın.Benim yaptığım harçtan 12 adet köfte çıktı.

    Köfteleri istediğiniz zaman kızgın sıvı yağda arkalı önlü kızartıp sıcak servis yapabilirsiniz.İsteyenler direk fırına da atarak pişirebilir. Afiyet olsun..

    kaşarlı karnabahar köftesi tarifi

    Malzemeler

    Yapılışı