KÖSTEBEK PASTA

  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    KÖSTEBEK PASTA
    8
    kişilik
    40
    dakika

    KÖSTEBEK PASTA

    Malzemeler:Keki için; 3 yumurta

    1.5 su bardağı toz şeker

    1.5 çay bardağı yoğurt

    1 su bardağı sıvıyağ

    1 paket kabartma tozu

    2.5  su bardağı un

    3 çorba kaşığı kakao

    Muhallebisi için: 4 su bardağı süt

    3 kahve fincanı un

    1 su bardağı toz şeker

    Yarım paket margarin (125 gr)

    1 paket vanilya

    Çikolata sosu için: 125  gr bitter çikolata

    1 paket çiğ krema

    Yapılışı: Muhallebisi için margarini tencerede eritip unu ekleyin ve biraz kavurun.Sütü tencereye azar azar ilave ederek karıştırın.Tozşekeri de ekleyip topaklanmaması için sürekli karıştırın.Kaynamaya başlayınca ateşten alıp blendırda 3-4 dakika çırpın.Muhallebiyi soğumaya bırakın, üzerinin kaymaklanmaması için ara sıra karıştırın.

    Kek için yumurtaları köpük köpük olana kadar blendırda iyice çırpın.Şekeri ilave edip özdeşleşene kadar karıştırın.Yağı, yoğurdu ekleyip karıştırın.Unu,kabartma tozunu ve kakaoyu da ilave edip tahta kaşıkla karıştırın.

    Yağlanmış orta boy kelepçeli kabı katı margarin ile yağlayıp keki kalıba boşaltın.Önceden ısıtılmış (180 dereceli fırında) yaklaşık 40 dakika pişirin.

    Fırından çıkarttığınız keki sıcakken ikiye bölün.Üst kısmını yuvarlak cam paylex kalıbına (salata kasesi de olur) yerleştirin. Kase kekten biraz daha dar olacak.Hazırladığımız muhallebiyi kekin içine dökün.Taşmamasına dikkat edin.

    Kekin tabanını muhallebinin üzerine kapatıp streçleyin.

    Bu şekilde buzdolabında bir gece bekletin.Servis yapacağınız zaman keki servis tabağına ters çevirin., bir tencerede parçalara böldüğünüz çikolata ve kremayı karıştırarak pişirin.Kaşıkla üstten başlayarak kekin üzerine dökün.Yoğun bir sos olduğu için hemen donacaktır.

    Dilerseniz servis yaparken , dilimlerin üzerine de sos  dökebilirsiniz.

    Malzemeler

    Yapılışı