DÜĞÜN ÇORBASI

  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    DÜĞÜN ÇORBASI

    DÜĞÜN ÇORBASI

    Malzemeler: 200 gram koyun veya kuzunun gerdan kısmı (dana eti veya koyunun kemikli etini de kullanabilirsiniz ama en güzel koyun eti ile oluyor)

    3 çorba kaşığı un ( dolu dolu)

    2 çorba kaşığı sıvıyağ

    1 yumurtanın sarısı

    1 limonun suyu

    Tuz-karabiber

    Sosu için:1 çorba kaşığı tereyağı + kırmızı pul biber

    Yapılışı:Etleri kemikleri ile beraber 4 su bardağı su ile etler iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın.(ben düdüklüde haşlıyorum)Soğutup etleri küçük küçük didin.

    Sıvıyağ da unu kavurun ve ocağı kapatın.Kavurduğunuz un soğuyunca.süzdüğünüz et suyunu azar azar ilave edin.(un da etsuyu da soğumuş olacak) Kıvamına bakıp biraz daha su ekleyin.(Çok cıvık olmamasına dikkat edin ama bu terbiyeli bir çorba olduğu için en son ekleyeceğimiz yumurtalı limon suyu kıvamını biraz daha koyulaştıracak onu da göz önünde bulundurup su ilavesini yapın)

    Çorbayı tekrar ocağa alıp orta ateşte karıştırarak pişirin.Eğer biraz topaklandıysa blendırdan geçirin.Etleride ekleyip kaynayana kadar karıştırın.

    Limon suyu ile yumurta sarısını çırpıp azar azar ,karıştırarak çorbaya ilave edin.Tuzunu ve karabiberi de ekleyin.Bir taşım kaynatıp ocaktan alın.

    Tereyağını eritip kırmızı pul biber ile çok az yağda çevirin.Çorbanın üzerine ;isterseniz tencerede ,isterseniz tabaklarda  gezdirip servis yapın.Afiyet olsun…

     

    Malzemeler

    Yapılışı