FİNCANDA KEK

  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    FİNCANDA KEK

    Fincanda kek olur mu demeyin..Hem çok kolay hemde çok lezzetli kekler çıkıyor ortaya.Fincanda da çok kolay çıkıveriyor merak etmeyin.Benim tarifim 5 çay fincanı için.Siz ölçüyü arttırabilirsiniz…

    FİNCANDA KEK

    Malzemeler: 1 yumurta

    1.5 çay bardağı toz şeker

    1 çay bardağı süt

    Yarım çay bardağı sıvı yağ

    2 çorba kaşığı kakao

    3 çorba kaşığı dövülmüş fındık (cevizde kullanabilirsiniz)

    1 paket vanilya

    Yarım paket kabartma tozu

    2 çay bardağı un

    Yapılışı : Yumurta ve şekeri mikserde çırpın.Süt ve yağı da ekleyip iyice çırpın.Kakao,vanilya,kabartma tozu ve unu da ekleyip tahta kaşıkla karıştırın.Fındığı da ilave edip tahta kaşıkla karıştırın.Çay fincanlarını yağlayın.( ben porselen kullandım ) Fincanları yarısı dolacak şekilde kek harcı ile doldurun.Fincanları tencereye yerleştirin, yarısına kadar gelecek şekilde su koyun.Su kaynayıncaya kadar yüksek ateşte tutun.Üzerine kağıt peçete veya temiz bir mutfak bezi koyup kapağını kapatın.(bu şekilde buharı keke damlamaz) 20-25 dakika kısık ateşte pişirin.Sonra hiç kapağını açmadan 15 dakika demlendirin.Kekler dinlenince kapağı açabilirsiniz.Biraz ılıyınca fincandan çıkarıp servis tabağına alın.Afiyet olsun.

    Malzemeler

    Cake in a Mug Ingredients: 1 egg 1.5 tea cup sugar 1 tea cup milk 1/2 tea cup oil (such as vegetable/sunflower/olive) 2 tbsp cacao 3 tbsp hazelnut spread (or walnut) 1 small pack vanilla ½ small pack baking powder 2 tea cup flour. Preparation: Use an electric whisk to mix egg and sugar. Add milk and oil and continue whisking. Add cacao and flour and mix them with a wooden spoon. Add hazelnut spread and keep beating the mixture. Grease the tea mugs. (I’ve used porcelain mugs) Fill each mug halfway with the mixture. Place the mugs into a saucepan and put the water until halfway. Hold the fire as high as the water boils. Put paper napkins or a clean kitchen cloth on it and close the lid. (This way you can avoid the droplets of water from falling back on the cakes) Bake 20-25 minutes on low heat. Then wait for 15 minutes to be brewed without ever opening the lid. Remove the mugs when it cools down and arrange on serving plates. Bon appetite.

    Yapılışı