ÇİĞ BÖREK (Çİ BÖREK)

  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    ÇİĞ BÖREK (Çİ BÖREK)
    6
    kişilik

    Çiğ Börek ..Çok lezzeti bir börek .Püf noktalarından birisi Kurutmadan kızartmak gerekiyor.Eğer hemen kızartmayacaksanız börekleri yapınca üzerine temiz bir bez örtüp ,hava almayacak şekilde streç filmle iyice kapatın.Buzdolabına koyun.Ben öyle yaptım.Kızartma yağını bol kullanın ve çok aşırı kızdırmadan börekleri yağa atın ki hemen kuruyup rengi dönmesin..

    ÇİĞ BÖREK

    Malzemeler:1 su bardağı su

    1 yumurta

    Aldığı kadar un(yaklaşık 2 su bardağı gidiyor)

    Tuz

    İçi için: 250 gram kıyma

    1 büyük soğan

    Tuz-karabiber-pulbiber

    Yarım çay bardağı su

    Yapılışı:Yumurta tuz ve suyu karıştırıp unu azar azar ilave ederek hamuru yoğurun.Hamur çok yumuşak olmasın.Yarım saat kadar üzerine temiz bir bez sererek hamuru dinlendirin.

    Hamur dinlenirken içini hazırlayın,Soğanı rendeleyin.Kıyma ve baharatlarla karıştırıp yoğurun.Suyu da ekleyip karıştırın.

    Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak merdane veya oklava yardımı ile pasta tabağı büyüklüğünde açın.(Hazır yufkadan biraz kalın olacak)Yuvarlağın yarısına kıymalı harçtan koyup diğer yarısını üzerine kapatın.Elinizle kenarları yapıştırarak veya kesme rulosu ile kenarlarından geçerek şekil verin.Diğer hamurlara da aynı işlemi uygulayın.(Hazırladıklarınız kurumasın diye üzerlerini örtün)

    Börekleri 2-3 dakika sıcak yağda kızartıp alın.

    Kağıt havluda yağını emdirirseniz daha hafif bir tadı olur.

    Sıcak servis yapın.Afiyet olsun..

    Malzemeler

    Yapılışı