KATMERLİ EL AÇMASI BÖREK

  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    KATMERLİ EL AÇMASI BÖREK
    6-8
    kişilik
    30
    dakika

    KATMERLİ EL AÇMASI BÖREK

    Çıtır çıtır el açması ev böreği..Kim sevmez ki..Ben ıspanaklısını çok seviyorum çocuklar peynirlisini..Bu yüzden ben yarısını ıspanaklı içten , diğer yarısını da peynirli  yaptım..Çok ince açmak gerekmediği için bu tarif yeni başlayanlar için de oldukça uygun..Buyurun tarife;

    KATMERLİ EL AÇMASI BÖREK

    Malzemeler: 2 çorba kaşığı yoğurt

    1 yumurta

    1 çay bardağı eritilmiş tereyağı (yada margarin)

    1 su bardağı ılık su

    Tuz

    Alabildiği kadar un

    Aralar için: 1 kahve fincanı eritilmiş tereyağı (Türk kahvesi fincanı)

    Üzeri için:1 yumurtanın sarısı

    1 çorba kaşığı sıvıyağ

    İçi için: Sevdiğiniz her hangi bir iç. Ben yarısını beyaz penirli,diğer yarısını ıspanaklı iç ile yaptım.Ispanaklı iç için: 1 tane kuru soğanı ince kıyıp sıvı yağda pembeleştirin.Yıkayıp doğradığınız ıspanağı ekleyip kavurun.Ispanak suyunu şekip pişince tuz,kırmızı pul biber ve karabiber ekleyip soğumaya bırakın.

    Yapılışı:Yoğurdu,eritilmiş yağı,yumurtayı,tuzu ve suyu yoğurma kabında karıştırın.Azar azar unu ekleyerek yoğurun.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.

    Hamuru 6 eşit bezeye bölün.Her bezeyi Yemek tabağı büyüklüğünde açın.Üzerine erimiş tereyağından sürün.Kare şeklinde her birini katlayıp, buzdolabında üzerini örterek 1 saat dinlendirin.Bu arada böreğin içini hazırlayın.

    KATMERLİ AÇMA BÖREK YAPIMI

    Buzdolabından çıkardığınız hamur bezelerini yaklaşık 1 cm. kalınlığında açın.Arasına iç koyup rulo şeklinde sarın.4 parmak uzunluğunda ruloları kesip üzerine yağ ile karıştırdığınız yumurta sarısını sürün.Börekleri yağlanmış tepsiye dizin.Önceden ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun…

    EL AÇMASI ISPANAKLI BÖREK TARİFİ

    Malzemeler

    Yapılışı