KÜNEFE

  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    KÜNEFE

    Oğlum künefeyi çok seviyor.Bende onu ve ailemi mutlu etmek için evde künefe yaptım.Oğlum çok beğendi 🙂

    Buyurun tarife;

    künefe

    KÜNEFE

    Malzemeler: (Orta boy bir tava için )

    200 gram tel kadayıf

    100 gram tuzsuz tereyağı

    200 gram dil peyniri -ince dilimlenmiş veya rendelenmiş-(bulabilirseniz Hatay künefe peyniri)

    Şerbeti için:1 su bardağı toz şeker

    1 su bardağı su

    Çeyrek limon

    Yapılışı:Şerbeti için şeker ve suyu kaynatın.Limonu da ekleyip kıvamını alana kadar kaynatın.(yaklaşık 10 dk. kaynayacak biraz koyu bir şerbet olacak)Şerbeti ocaktan alıp ılımaya bırakın.

    Künefe için; Kadayıfları elinizle dağıtarak tel tel ayrılmasını sağlayın.Bir tavada tereyağını eritin.Künefeyi pişireceğiniz tavayı bu yağ ile yağlayın.2 çorba kaşığı yağı ayırıp kalanı ile geniş bir kapta kadayıfı karıştırın.Elinizle yağı kadayıflara iyice yedirin.

    künefe yapımı

     

    künefe tarifi

    Kadayıfın yarısını tavaya döşeyin.Üzerine peyniri yayın.Kalan kadayıfı da peynirin üzerine döşeyin.Elinizle iyice bastırarak kadayıfı inceltin.(Ben bu aşamada tavanın boyutlarında bir tencere kullandım.Tencerenin altı ile iyice bastırdım)

    Kısık ateşte künefeyi pişirmeye başlayın.Ara sıra elinle yerinden hafifçe oynatarak yapışmamasını sağlayın.Sık sık kontrol edin.Künefenin altı kızarınca spatula yardımı ile düz bir tepsiye veya tabağa zedelemeden çıkarın.Tavayı kalan yağla yağlayıp künefeyi tavaya ters çevirin ve pişmeyen yüzünü de pişirin.Bu aşamada künefeyi zedelememeye özen gösterin.

    Diğer yüzü de kızarınca servis tabağına veya bir tepsiye alın.Künefe sıcakken ılık şerbeti üzerine gezdirip hemen servis yapın 🙂

    Afiyet olsun..

     

    Malzemeler

    Yapılışı