KITIR HAMUR KIZARTMALI YOĞURT ÇORBASI

  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    KITIR HAMUR KIZARTMALI YOĞURT ÇORBASI

    Annemin efsane çorbalarından birinin daha tarifini sizlerle paylaşıyorum.Yemeğe doyamayacağınız harika bir çorba..İsterseniz hamurunu daha fazla hazırlayarak bir kavanoza koyup buzdolabına kaldırın.Başka çorbalarda da 1 hafta kullanabilirsiniz.Mercimek çorbasına ve ekşili çorbalarada çok yakışıyor.Şimdiden kolay gelsin..

    kıtır hamurlu yoğurt çorbası tarifi

    KITIR HAMUR KIZARTMALI YOĞURT ÇORBASI

    Hamuru için: 1 kahve fincanı ılık su (küçük boy Türk kahvesi fincanı ile)

    2 çorba kaşığı süt

    1 çorba kaşığı sıvıyağ

    1 çay kaşığı kuru maya veya 1 tatlı kaşığı yaş maya

    tuz ve aldığı kadar un

    1 çorba kaşığı kuru nane

    Yapılışı: Hamuru için: Yağ,süt,tuz,ve suyu karıştırın.1 avuç un ilave edin karıştırın ve mayayı ekleyin.Azar azar un ilave ederek poğaça kıvamından biraz katı kıvamda bir hamur elde edene kadar un ekleyerek yoğurun.

    Hamurdan misketten küçük parçalar alın (küçük boncuk kadar) Bir eleğein üzerne yuvarladığınız hamurları alın ve üzerlerine un eleyin ki bir birine yapışmasın.Gerektiği kadar un kullanabilirsiniz çünkü fazlasını daha sonra eleyerek atacağız.

    Hamurların yuvarlanma işlemi bitince eleği sallayarak yapışmaması için kullandığınız unu fazla unu atın.Bir tavaya sıvı yağ alıp kızdırın.Hamurları tavayı sallayarak pembeleşene kadar kızartın.Kızarmaya yakın nanesini ekleyin.Ve ocaktan alın.Annem bu işlem sırasında hamurlara 1 tatlı kaşığı tereyağıda ekliyor siz isterseniz kullanmayadabilirsiniz.Hamurları bir tabağa veya kaseye alın.Çorbayı servis edeceğiniz zaman kullanabilirsiniz.

    Çorba için : malzemeler: 2 su bardağı yoğurt

    1 su bardağı haşlanmış aşurelik buğday (geceden ıslatıp ertesi günbol su ile haşlayıp süzün)

    1 yumurta

    2 yemek kaşığı un

    2 çorba kaşığı sıvıyağ

    Tuz-karabiber-pul biber

    Yapılışı:

    Çorbayı yapacağınız tencerede yoğurdu, sıvıyağı, yumurtayı  alın ve iyice çırpıp karıştırın.Çorbanın suyunu ve ununu ilave edin.

    (yaklaşık 4.5 su bardağı su yeterli oluyor eğer koyu olursa kaynar su ilavesi ile kıvamını ayarlayabilirsiniz) Haşlama suyunu süzüp ılıttığınız aşurelik buğdayı ekleyin .Sürekli karıştırarak orta dereceli ateşte pişirin.En son tuzunu ve baharatlarını ekleyip ocaktan alın.

    Servis edeceğiniz zaman üzerine kızarttığınız hamurlardan bolca koyun.Afiyet olsun…

     

    Malzemeler

    Yapılışı