KABAK MÜCVER

  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    KABAK MÜCVER

    Bir süredir kabak mücver yapmıyordum. Beşamel soslu ve fırında olanını tercih ediyordum.Dün kabak dolması yaparken oyduğum içlerini hafifce tuzlu suda haşlayıp buzdolabına kaldırmıştım.Bugün mücver yaptım .Ama yok böyle bir lezzet.Yerken kendimi kaybettim.Çok lezzetli bir yemek.Şimdiye kadar mücver yapmayanlara buradan çağrı yapıyorum: Mutlaka denemelisiniz 🙂

    İsteyenler iki üç tanede taze soğanın yeşil yapraklarını kullanabilirler..Ben kullanmadım..Ayrıca diyet yapanlara önerim; 2 yemek kaşığı sıvıyağda kızartabilirsiniz.Hatta bir yemek kaşığına da indirebilirsiniz.

    Kabak Mücveri (Kabak Köftesi)

    Malzemeler: 2 tane kabak

    2 yumurta

    Yarım su bardağı un

    Yarım su bardağı doğranmış dereotu

    1 avuç doğranmış maydanoz

    Tuz-karabiber-kırmızı toz biber

    Kızartmak için: 3-4 yemek kaşığı ayçiçek yağı

    Yapılışı: Kabakları rendeleyip suyunu sıkın.Yada benim gibi dolma için kabak oyduysanız oyduğunuz iç kısımları ezip suyunu sıkın.

    1 kasede 2 yumurtayı çırpın.Unu da ekleyip yumurta ve unu pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.

    Kabaklarla yumurtalı un karışımını karıştırın.Doğradığınız dereotu ve maydanozu da ekleyin.Baharatları ve tuzu da ilave edip hepsini elinizle yoğurur gibi karıştırın.Bulamaç kıvamında bir harcınız olacak.

    Bu harçtan bir yemek kaşığı alın ve kızgın yağa atın.Hafifçe köfte şekli verecek şekilde tavaya aktarırsanız görüntüsü daha mükemmel olur.

    Tüm harcı bu şekilde kızartarak kağıt havlu üzerine alın.Fazla yağını kağıt emince servis tabağına alarak servis edebilirsiniz.Kabak mücver hem sıcak hemde soğuk servis edilebilen bir yemektir.Afiyet olsun.

     

    Malzemeler

    Yapılışı