Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Sosyal Medya

ISPANAKLI ÇITIR BÖREK

Yaptığımda yiyenlerin bayıldığı, en lezzetli tariflerimden biri… Ispanaklı Çıtır Börek

Yaptığımda yiyenlerin bayıldığı, en lezzetli tariflerimden biri…

Ispanaklı Çıtır Börek

Malzemeler: 3 tane yufka

1 su bardağı sıvıyağ

3 çorba kaşığı un

İç malzemesi için: Yarım kg. ıspanak

2 tane kuru soğan

Yarım çay bardağı sıvı yağ

Tuz-pul biber-karabiber

Üzeri için: 1 yumurtanın sarısı

Yapılışı:

Ispanakları ayıklayarak yıkayın ve suyunu süzdürün.

Soğanları ince doğrayarak geniş bir tavada yağda pembeleştirin.birer santim kalınlığında ıspanakları kesin soğanlara ekleyin.Kısık ateşte kavurun.Ispanaklar suyunu çekip yumuşayınca tuzunu ve baharatları ekleyip ocağı kapatın.Ispanaklı içi soğumaya bırakın.

Un ve yağı bir kapta iyice karıştırın.Yufkalardan bir tanesini tezgaha yayın.Üzerine harcın üçte birini sürün.Elinizle iyice yufkaya yedirin.Her tarafına eşit miktarda sürün.Yufkanın alt kısmını yarısına gelecek şekilde katlayın.

Katladığınız kısma ıspanaklı içten koyun.Rulo şeklinde sıkıca sarın.Beş parmak boyunda dilimleyin.Yağlanmış fırın tepsisine (veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye ) börekleri dizin.

Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın.Üzerlerine yumurta sarısı sürün.Seviyorsanız susam serpin.Önceden ısıtılmış yaklaşık 200 dereceli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.Afiyet olsun.