Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Sosyal Medya

PEYNİRLİ ÇİÇEK POĞAÇA

Kızım poğaçayı kek kalıbında yapınca çok seviyor.Pofur pofur harika bir

Kızım poğaçayı kek kalıbında yapınca çok seviyor.Pofur pofur harika bir tarif oluyor.Ben kelepçeli kek kalıbında yapıyorum ama isterseniz yuvarlak tepside de yapabilirsiniz.

peynirliçiçek poğaça
kek kalıbnda poğaça

PEYNİRLİ ÇİÇEK POĞAÇA

Malzemeler: 1 çay bardağı süt

1 çay bardağı sıvıyağ (ben yarı yarıya zeytinyağı ve ayçiçekyağı kullandım)

1 çay bardağı su

2 yumurta (birisinin sarısı üzeri için)

1 çorba kaşığı toz şeker

1 çay kaşığı tuz

Yarım paket kuru maya

Aldığı kadar un

Peynirli içi harcı için: Yarım kalıp beyaz peynir

İsteğe bağlı : ince doğranmış 2 yemek kaşığı maydanoz

Yapılışı:İç harcı için: peyniri rendeleyip veya ezip maydanozla karıştırın.

Geniş bir yoğurma kabına yumurtanın birinin tamamını diğerinin akını alın.(sarısını üzerine süreceğiz)

Ilıttığınız süt ve suyu ekleyin.Sıvıyağ,şeker ve tuzu da ilave edip yoğurmaya başlayın.Biraz unla karıştırdığınız mayayı ekleyin.Azar azar un ilavesi ederek yoğurun.Kulak emesi kıvamından çok az daha yumuşak bir hamur elde edene kadar un ilavesi ile yoğurmaya devam edin.

Üzerini streçleyip temiz bir bezle örtüp sıcak bir yerde en az 1 saat mayalandırın.

Kek kalıbını yağlayın.(Ben dibine yağlı kağıtta serdim )

Mayalanan hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın.Çay tabağı bğyğklüğünde elinizle açıp ortasına patatesli harçtan koyun ve yine elinizle yuvarlayarak kapatın, top şekli verin.

Hamur toplarını yan yana yapıştırarak kalıba dizin.Ortası delik olmayan kek kalıbı kullanıyorsanız ortasına da yuvarlak bir hamur koyun.Çiçek ekmek şekli verin.

Üzerine yumurta sarısı sürün.İsteyenler susam ve çörekotuda serpebilir.

Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında altı üstü pembeleşip biraz kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun.