Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Sosyal Medya

SODALI POĞAÇA

Sodalı Poğaça;Bayatlamayan Poğaça’da diyebiliriz.İçindeki soda sebebiyle hemen bayatlamayan lezzetli bir

Sodalı Poğaça;Bayatlamayan Poğaça’da diyebiliriz.İçindeki soda sebebiyle hemen bayatlamayan lezzetli bir poğaça…Şimdiden kolay gelsin….

SODALI POĞAÇA

Malzemeler:

1 su bardağı ılık süt

1 su bardağından 2 parmak eksik  sıvıyağ

1 şişe soda (maden suyu)

2 yemek kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı tuz

1 küçük paket instant maya veya 1 küçük paket yaşmaya

3 su bardağı un

İÇİNE:Beyaz peynir ve kıyılmış maydanoz

ÜZERİNE: 1 yumurtanın sarısı

Yapılışı:Ilık sütü,yağı,tuzu,sodayı  ve şekeri yoğurma kabında karıştırın.Unu ve kuru mayayı yavaş yavaş ilave ederek yoğurmaya devam edin.Yumuşak ama ele çok yapışmayan bir hamur olana kadar yoğurun.Hamurun üzerine temiz bir bez örtüp sıcak bir ortamda en az 1 saat mayalandırın.

Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp arasına peynirli içten koyun.Elinizde yuvarlak şekil verip kapatın.(Siz başka şekilde verebilirsiniz ben yuvarlak poğaçalar yaptım)

Yağlanmış fırın tepsisine poğaçaları dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün.İstiyorsanız çörekotu ve susam serpip önceden ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.