KAVANOZDA KIŞLIK DOMATES VE MENEMEN

  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    KAVANOZDA KIŞLIK DOMATES VE MENEMEN

    Kış hazırlıklarına devam ediyoruz hanımlar.Kışın malum sağlıklı domates bulmak mümkün değil.Yazın tam mevsimi iken, hemde ekonomik iken domateslerimizi hazırlıyoruz.İsterseniz sadece domates kaynatarak bibersiz de hazırlayabilirsiniz.Bu konserveleri dilediğiniz zaman açarak yemeklerde rahatça kullanabilirsiniz.Ben size 5 kg. biberli menemen, 5.kg’lık ta sade domates konsevesinin tarifini yazııyorum.Siz ölçüyü arttırıp , çoğaltabilirsiniz..

    KAVANOZDA DOMATES VE MENEMEN

    KAVANOZDA KIŞLIK DOMATES VE MENEMEN

    Malzemeler:5 kg. etli domates

    Yarım kg. yeşil biber (acı istiyorsanız acı biber, ben tatlı yaptım)

    4-5 tane kırmızı biber

    Tuz

    Yapılışı: Domateslerin kabuklarını soyun.(eğer zor soyuluyorsa sıcak suda 1 dk. bekletin hemen çıkarlar) Domatesleri rondodan geçirin ama çok aşırı ezmeyin.

    KIŞLIK DOMATES NASIL HAZIRLANIR

    Geniş bir tencereye domatesleri alın.Eğer sade domates yapacaksanız kaynatıp en son biraz tuz ekleyip kaynarken  kavanozlara alabilirsiniz.Eğer biberli yapacaksanız; Kaynayınca küp küp doğradığınız kırmızıbiberleri ve  ince kıydığınız yeşil biberleri ekleyin.İyice kaynatın (en az 1 saat kaynaması gerekiyor)Tuzunu da ekleyip kaynarken temiz kavanozlara alıp hemen kapaklarını kapatın .Ters çevirip güneş almayan bir yerde 1 gün bekletin.Daha sonra serin ve güneşsiz bir yerde muhafaza edin.Kapağını açınca 2-3 gün içinde tüketin ve buzdolabında muhafaza edin.Eğer hemen tüketemiyorsanız küçük kavanozlarda yapmayı tercih edin.Şimdiden afiyet olsun..

    .

     

    Malzemeler

    Yapılışı