ETLİ PAZI SARMASI

  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    ETLİ PAZI SARMASI

    Pazının faydaları saymakla bitmez.Kansızlığı önleyen. Hazmı kolaylaştıran,vücuda kuvvet veren. Öksürüğe karşı faydalı, A ve K vitamini yönünden oldukça zengin olduğu bilinen pazının lezzeti de benim için tartışılmaz.Sarması da nefis oldu tavsiye ederim…

    PAZI SARMASI

    Malzemeler: 2 demet pazı yaprağı

    250 gram kıyma

    2 tane kuru soğan

    2 diş sarımsak

    1 su bardağı pirinç

    Yarım çay bardağı pilavlık bulgur

    1 çorba kaşığı sıvı yağı

    1 tatlı kaşığı domates salçası

    1 tatlı kaşığı biber salçası

    1 tatlı kaşığı kuru nane

    Tuz-karabiber-pul biber

    Salça sosu için:1 çorba kaşığı domates salçası

    1 çorba kaşığı tereyağı + 1 çorba kaşığı sıvı yağı

    Yapılışı: Pazı yapraklarını yıkayıp kaynar suda 1-2 dakika haşlayın.(çok fazla tutmayın yoksa pazılar erir) Süzgece alıp soğumaya bırakın.

    Yoğurma kabına soğanları ve sarımsakları rendeleyin.Kıymayı,1 çorba kaşığı sıvıyağı,yıkanıp suyu süzülmüş pirinci,bulguru,salçaları ve baharatları katıp karıştırın.

    Pazıları büyüklüğüne göre iki parçaya ayırarak veya küçükse tek yaprağı içine kıymalı harçtan koyarak sigara böreği gibi sarın.(sararken pazı yaprağının parlak kısmı altta kalsın ki dış kısmı parlak olsun) Pazıların sert ip kısımlarını elinizle yaprağı yırtmadan çıkarın.Bütün malzemeler bitene kadar pazıları sarın ve tencereye dizin.

    Tereyağını bir tavada eritip sıvıyağı da ilave edin.Salçayı da ekleyin 1.5 su bardağı su koyarak karıştırın.Salçalı sosu sarmaların üstüne döküp orta dereceli ateşte pişirin.

    Afiyet olsun

     

     

     

     

     

    Malzemeler

    Yapılışı