SAKSI KEBABI

  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    SAKSI KEBABI
    4-5
    kişilik
    30
    dakika

    Çok lezzetli bir yemek.Hem sunumu hem tadı bir harika.Patlıcanları orta boy seçmeye özen gösterin çok büyük olmasın.Kuşbaşı etleri de küçük küçük küpler halinde doğramanızı öneririm.Biz ailecek bu kebaba bayıldık.Bence sizde deneyin 🙂

    SAKSI KEBABI

    SAKSI KEBABI

    Malzemeler: 4 tane bostan patlıcanı (orta boy)

    250 gram kuşbaşı

    2 tane iri domates

    1 büyük kuru soğan

    2 tane sivri biber

    Tuz-karabiber-kırmızıbiber

    1 tatlı kaşığı domates salçası

    Salça sosu için:1 çorba kaşığı domates salçası

    Üzeri için: 1 domates

    Yapılışı:Kuşbaşı etleri küçük küçük doğrayın.Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.İnce doğradığınız soğanları da ekleyip kavurun.Domatesleri ve biberleri küçük küpler halinde doğrayın.Ete ekleyip bir kapak kapatın.Domatesler de pişince salçayı,tuzu,baharatları ve çok az sıcak su ekleyip biraz daha kavurup altını kapatın soğumaya bırakın.

    Patlıcanların saplarını kesip  alacalı soyun.Patlıcanları ikiye kesip içlerini bir kaşık yardımı ile oyun.Bostan patlıcanları yumuşak olduğu için tatlı kaşığı le hemen oyabilirsiniz .Çok fazla oymayın biraz etli kalsın.

    Patlıcanları tuzlayıp 20 dakika bekletin.Yıkayıp kurulayın ve kızgın yağda kızartın.

    Kızarmış patlıcanların içini etli harç ile doldurun.Üzerlerine birer dilim domates koyun.Patlıcanları bir fırın tepsisine dizin.

    Salçayı yaklaşık 1.5 bardak suda ezip tepsinin dibine dökün. Folyo ile tepsinin üstünü kapatıp 15 dakika fırınlayın.Sonra folyoyu çıkarıp 15 dakika daha pişirin.Afiyet olsun.

    BOSTAN KEBABI TARİFİ

     

     

     

     

     

     

     

    Malzemeler

    Yapılışı