KIZARMIŞ TAVUK KANATLARI

  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    KIZARMIŞ TAVUK KANATLARI

    Sevde Değer Yıldız’dan harika bir tarif.Yiyenlerin bayıldığı, hem göze, hem damağa hitap eden farklı bir tarif.Ellerine sağlık Sevde’cim.(Övünmek gibi olmasın kendisi bizim gelinimiz olur 🙂 )

    kızarmış tavuk kanatları

    KIZARMIŞ TAVUK KANATLARI

    6 adet tüm tavuk kanadı (Bu kanatların incik ve kanat bölümünü bıçakla ikiye ayırın. Böylece 12 parça kanat elde etmiş olacaksınız)

    250 ml. (1 cup) kefir

    3/4 cup (bir ölçü kabının dörtte üçü kadar) un

    4 tatlı kaşığı kuru zahter

    1 tatlı kaşığı tuz

    2 tatlı kaşığı acı – kırmızı toz biber (bu miktarı ister azaltın, ister arttırın.)

    Kızartmak için, ayçiçek yağı veya fındık yağı

    Tarif:.Tavukları soğuk suyla yıkayın. İyice kurulayın. Derileri üstünde kalıyor, unutmayın. .Kanatları bir kaseye yerleştirin ve üzerine kefiri ve bir tatlı kaşığı tuzu dökün. Bir çatalla, hepsini alt üst edin. Kabı şeffaf folyo ile örtüp, bir gece buzdolabında bekletin. Kefir tavuk kanatlarını inanılmaz bir biçimde yumuşatacaktır. .Ertesi gün, yağı derin bir kızartma kabında iyice kızdırın. .Ayrı bir kaba, unu, zahteri ya da hazırladığınız baharat karışımını, acı – kırmızı toz biberi ve bir tatlı kaşığı tuzu ekleyin. Karıştırın. .Tavukları teker teker kefirin içinden çıkarıp, önce unlu karışıma bulayın. Sonra tekrar kefirin içine daldırın. Tekrar unlu karışıma bulayın. Hazırladığınız tavukları, temiz bir tabağa dizin ve üzerleri kuruyana kadar bir miktar bekletin. Böylece, kızartma esnasında, tavuğun üzerinde kıtır kabuk oluşacak ve bu kabuk kızartma sonrasında dağılmayacak. .Üzeri hafifçe kuruyan tavuk kanatlarını, kızgın yağda, altın rengi olana kadar kızartın. İçlerinden bir tane alıp, bıçakla kesin ve içinin pişip pişmediğini kontrol edin. Pişmemişse birkaç dakika daha kızartın. .Kızarttığınız kanatları, kağıt havlunun üzerine alıp, yağını süzdürün ve sıcak sıcak servis yapın.

    Malzemeler

    Yapılışı