SÜT DİLİMİ

  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    SÜT DİLİMİ

    Marketlerde satılan süt dilimlerini evinizde sağlıklı bir şekilde yapmaya ne dersiniz..Çocuklarınızı da katkı maddeleri olan gıdalardan uzak tutmuş ve çoook mutlu etmiş olursunuz.Tadı hazır satılanlardan çok daha hafif ve lezzetli bu süt dilimlerini bir gece önceden hazırlamak gerekiyor..Tabii sadece çocuklarınız için değil misafirleriniz içinde hazırlayabileceğiniz nefis bir tatlı 🙂

    süt dilimi tarifi

     

    evde süt dilimi yapımı

    SÜT DİLİMİ

    Keki için :
    3 tane yumurta
    1.5 su bardağı pudra şekeri
    1 su bardağı yoğurt
    1 su bardağı sıvı yağ
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya
    2 yemek kaşığı kakao
    1 su bardağı un

    Kreması icin :
    400 gr krema (minik paketlerde 200 gram olarak satılanlardan  2 kutu)

    2 paket kremşanti

    Yarım kahve fincanı süt (türk kahvesi fincanı ile)

    2 yemek kaşığı bal

    bir iki damla limon suyu

    Yapılışı:Önce kremamızı hazırlıyoruz.Bunun için;Geniş bir kaba kremaları ve toz halindeki krem şantileri alıp karıştırıyoruz.Sütü de ekleyip mikserle katılaşana kadar çırpın.(yaklaşık 5 dakika) limon suyu ve balı da ekleyip biraz daha çırpın ve buzdolabına kaldırarak dinlendirin.

    Kekimiz için; Yumurtayı pudra şekeri ile mikser kullanarak iyice çırpın. Sıvıyağı ve yoğurdu da ekleyip çırpmaya devam edin.Kabartma tozu,vanilya,kakao ve unu da ilave edip karıştırın.İki ayrı fırın tepsisine yağlı kağıt serin.Kek harcının yarısını birine diğer yarısını öbür tepsiye eşit olarak yayın.

    süt dilimi yapımı

     

    süt dilimi nasıl yapılır

    Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında kekleri sıra ile 10’ar dakika pişirin.Merak etmeyin çok ince bir hamur olduğu için on dakikada pişiyor.Yalnız bir püf noktası var beşinci dakikada fırının kapağını açıp 30 saniye bekletin.Çünkü hamurun kabarmaması gerekiyor.

    Pişen kekleri başka bir yağlı kağıdın üzerine ters çevirip ılıyınca zedelemeden kağıdı hafifçe sıyırarak çıkarın.

    Soğuyan keklerden birinin üzerine kremayı düzgün bir şekilde yayın.Diğer kekide zedelemeden üzerine yerleştirin.Elinizle hafif hafif bastırarak yapışmasını sağlayın.

    Buzdolabında 1 gece dinlendirip, kekimizi süt dilimleri büyüklüğünde dilimleyin.Burada da bir püf noktası var.Her dilimi keserken bıçağı temizleyin ki krema keke bulaşıp kötü bir görüntü  olmasın…

    Afiyet olsun…

     

     

     

    Malzemeler

    Yapılışı