ORJİNAL TAVUK GÖĞSÜ

  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    ORJİNAL TAVUK GÖĞSÜ
    5
    kişilik

    Türk Mutfağının en lezzetli sütlü tatlılarından birisi Tavuk Göğsü..Bu aralar daha pratik olduğu için tavuksuz yapılan Yalancı Tavuk Göğsü Daha çok tercih edilsede(benim sitemde de var, dilerseniz ona da bakabilirsiniz.bknz:http://tarifyolla.com/2012/03/yalanci-tavuk-gogsu/ ) Orjinalinin yeri ve tadı ayrı …

    Tavuğun hazırlanma süreci biraz el oyalasa da değer.Nefis bir tatlı.Yaptığım zaman aynı gün tükeniyor ve çocuklar bitince gerçekten çok üzülüyor 🙂

    Bu tatlının en önemli püf noktası tavuk göğsünün çok taze olması yani günlük olması gerekiyor.Bildiğiniz bir kasap veya marketten almanızı tavsiye ederim.Sakın dondurucudan çıkardığınız tavuğu da kullanmayın.Yoksa tatlınızda tavuk kokusunu hissedersiniz.Bir püf noktası da tavuğu haşlayıp buzdolabında bir gece dinlendirin.Ertesi gün kullanın tatlınız daha başarılı olacaktır.Ama vaktiniz yoksa iki saat mutlaka dinlendirin.

    orjinal tavuk göğsü tarifi

    ORJİNAL TAVUK GÖĞSÜ

    Malzemeler:

    250 Gram kemiksiz,yağsız tavuk göğsü (günlük taze olacak)

    1 litre süt

    1 çay bardağı pirinç unu

    1 paket toz vanilya

    1 kahve fincanı nişasta (buğday veya mısır nişastası ben mısır nişastası kullandım)

    1 kahve fincanı un

    1.5 su bardağı toz şeker

    1 su bardağı su

    Üzeri için :İsteğe göre tarçın ve ya çikolata sosu..Biz tarçın tercih ediyoruz.

    Yapılışı: Öncelikle tavuğunu hazırlayalım.Bunun için ;Tavuk göğsünü iyice haşlayın.

    Hasşlanınca sıcağı sıcağına bol soğuk su doldurduğunuz bir kaba tavuğu alın.Elinizle didin.Bu arada ılıdıkça suyunu süzüp soğuk su ile yenileyin.Bu işlemi tavuklar iyice didik, hamur gibi olana kadar (4-5 kere suyunu değiştirerek) tamamlayın.

    Tavukları tekrar soğuk suya atın ve yaklaşık yarım saat bekletin.

     

    Bir süzgecin içine tavuk etini koyup soğuk su altında elinizle veya kaşıkla ovuşturarak iyice yıkayın.

    Tavuklar iyice süzülünce buzdolabına kaldırın ve en az iki saat mümkünse bir gece dinlendirin.

    Tavukları dolaptan çıkarttıktan sonra son bir kez yıkayıp süzün.Tavuklar hazır 🙂

    tavuk göğsü nasıl yapılır

    Pirinç ununu,unu ve nişastayı bir kaba alın.Yaklaşık bir bardak suyu yavaş yavaş ilave ederek çırpın.Pürüzsüz boza  kıvamına gelinceye kadar çırpın.

    Sütü geniş bir tencereye alın.Unlu karışımı yavaşça ilave edin ve çırpma teliyle sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın.Cıvık akışkan muhallebi kıvamı alınca tam pişmeden altını kapatın.Didikleyip hazırladığınız tavuğa muhallebiden iki-üç kaşık ekleyerek püre haline getirerek çırpın ve biraz ılımasını sağlayın.

    Daha sonra tavuğu muhallebiyi ekleyin.Şeker ve vanilyayı da ekleyip tekrar tencereyi ocağa alın.Sürekli çırparak kaynayana kadar pişirin.Biraz koyu bir muhallebi olacak.

    Ben ocaktan aldıktan sonra beş dakika da çıpma ucu olan (bıçaklı mikser kullanmayın) mikserle de çıprtım.Siz de el mikseriyle ve ya çırpma teliyle en az beş dakika daha sertce çırpın.

    orjinal tavuk göğsü nasıl yapılır

    Biraz su ile ısladığınız cam payleks kabına tatlıyı dökün ve üzerini düzeltin.Oda sıcaklığında biraz dinlendirdikten sonra buzdolabında soğutun ve servis yapın.Dilerseniz tatlıyı tek kişilik kaselere de alabilirsiniz.Afiyet Olsun.

    orjinal tavuk göğsü yapımı

     

     

     

    Malzemeler

    Yapılışı