ŞEFTALİ REÇELİ

  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    ŞEFTALİ REÇELİ

    Tadına bakan bayıldı bu reçele 🙂 Bence de çok güzel oldu..Şeftaliyi genellikle marmelat olarak yapıyordum .Çünkü çok çabuk dağılan bir meyve.Ama annemden öğrendiğim bir yöntemle dağılan meyvelerin reçellerinin nasıl yapılması gerektiğini anladım. püf noktasını  sizlerlede paylaşacağım.Bu tarifi uygulayın sizde çok memnun kalacaksınız.Erik reçeli de yaptım o da dağılmadı en kısa zamanda erik reçeli tarifi de sizlerle paylaşacağım İnşallah..Ayrıca çubuk tarçın olayı şeftali reçelime muhteşem bir tat kattı.Kesinlikle çubuk tarçını kullanın bence…Ölçüyü arttırıp azaltabilirsiniz..

    şeftali reçeli tarifi

    ŞEFTALİ REÇELİ

    Malzemeler: 1 kg. şeftali (biraz sert olsun çok yumuşak şeftalilileri tercih etmeyin)

    4 su bardağı şeker

    2 su bardağı su

    1 tane çubuk tarçın

    1 çay kaşığı limon tuzu veya yarım limonun suyu

    Yapılışı: Öncelikle şekerle suyu kaynatacağız.Kıvamı şerbetli tatlı kıvamında olacak ama çok koyu olandan değil.Biraz kıvamı yoğunlaşsın yeter.Kaynamaya başlayınca tarçınıda  atın hep birlikte kaynasınlar.

    Şerbet kaynarken şeftalileri soymaya başlayın.Daha erken şeftaliyi doğramayın diri kalsın..Kabuklarını soyduğunuz şeftalilerin çekirdeklerini de ayıklayın ve elma dilimi gibi yarım cm dilimleyin.Ne çok ince ne çok kalın …

    Şerbet kıvamına gelince dilimlediğiniz  şeftalileri şerbete ekleyin.Mümkün olduğunca karıştırmayın sadece bir iki kere alt üst edin tahta kaşıkla.O zaman meyveler ezilmiyor.

    Reçel kaynarken üzerinde biriken köpükleri kaşık yardımı ile alın.

    Şeftalilerin rengi karamele dönünce limon tuzunu veya limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın ve  ocağın altını kapatın.Şeftalileri çok fazla pişirmeyin.Zaten hemen pişiyor.

    Reçel kaynarken , ocaktan alır almaz tarçını içinden çıkarıp temiz  kavanozlara alın ve kapağını kapatıp ters çevirin.

    İyice soğuyunca güneş almayan serin bir dolaba kaldırın..Afiyet olsun…

    şeftali reçeli nasıl yapılır

     

    Malzemeler

    Yapılışı