TAVUK ŞİŞ

  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    TAVUK ŞİŞ

    Havalar ısınınca bizim bahçe sezonumuzda açıldı…Mangal tariflerimde peş peşe gelmeye başladı…Bu tavuk şiş tarifini kayın validemden öğrenmiştim.Gerçekten çok başarılı bir tarif…Ben bu soslu tavuk şişi daha pratik olduğu için bazen elektrikli mangalda yapıyorum bazende normal mangal ateşinde…Her ikisinde de çok lezzetli oluyor.(İsteyenler tost makinesinde de pişirebilir.)

    Etlerin terbiyede bir gece beklemesi çok önemli..İsteyenler tavuğun arasına domates ve biberde dizebilir.Yada sadece tavuk eti de kullanabilirsiniz..Açık hava programlarınızda ve pikniklerinizde mutlaka deneyin 🙂

    TAVUK ŞİŞ

    Malzemeler: 1 kg. kemiksiz tavuk kalça et (yağsız beyaz et lezzetli olmuyor.kalça bulamazsanız pirzola kısmından kesebilirsiniz)

    Terbiye sosu için: 1 buçuk çay bardağı süt (veya yoğurt)

    1 çay bardağı sıvı yağ (ben zeytinyağı kullanıyorum)

    2 diş sarımsak

    1 rendelenmiş soğan (suyuyla)

    1 çorba kaşığı domates salçası (domates biber karışımı da olur)

    Tuz-karabiber-kekik-pul biber

    Yapılışı:Geniş bir kaba soğan ve sarımsak rendesini alın.Salçayı ve zeytinyağını da alıp iyice karıştırın.Sütü ve baharatları da ekleyip karıştırın.

    Tavukları kuşbaşı doğrayın.Sosun içine atıp her tarafına iyice yedirin.Tavukları sosu ile buzdolabında bir gece veya bir gün dinlendirin.

    Dinlenen tavukları sostan alıp şişlere dizin.Dilerseniz aralarına domates ve biberde dize bilirsiniz. Ama tavukları çok sıkıştırmayın .Biraz aralıklı dizin ki iyi pişsin.

    Yaktığınız mangal ateşinde veya elektrikli mangalda (tost makinesi de olur) tavukları çevirerek kızarana  kadar pişirin.Sıcak servis edin.Afiyet olsun.

     

    Malzemeler

    Yapılışı