BAHÇE ERİĞİ REÇELİ

  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    BAHÇE ERİĞİ REÇELİ

    Bu sene MaaşAllah bahçemde dört cins erik var.Hepsinin tadı da bir birinden farklı ve lezzetli.Ağaçlarda meyve dolu.Hepsinden farklı reçel veya marmelat yaptım.Bu tarifteki bahçe eriğim daha küçük ve biraz ekşi cinsli olandan.Ama harika bir reçel oldu.İyi ki yapmışım.

    Diğer cinlerden biriside çok tatlı idi.İnanın o kadar az şeker kullandım ki.Kendinden şekerli ve içinden balı damlayan bir erikti.Zaten toplarken arılarla biraz mücadele etmek zorunda kaldım :Paylaşamadık tatlı erikleri arılarla :9 En sonunda iki kiloya yakın topladım ve tepedekilerin hepsini arılara bıraktım ve anlaştık 🙂 Bu tatlı erik marmelatını da önümüzdeki günlerde kısmet olursa sizlerle paylaşacağım.

    Mürdüm Eriği Reçeli arayanlar varsa onu daha önceden paylaşmıştım.Linkini yazayım isteyen linke tıklayarak mürdüm reçeli tarifini görebilir; mürdüm eriği reçeli

     

    Ekşili Bahçe Eriği Reçeli

    Malzemeler: 1 kg. bahçe eriği

    1 kg. toz şeker

    1 yemek kaşığı limon suyu

    Yapılışı: Eriklerin çekirdeklerini vişne çekirdeği çıkarıcısı ile çıkarın.Bahçe erikleri vişneden biraz daha büyük ve sert olduğu için gayet kolay çıkıyor.

    Geniş bir tencereye erikleri alın.Üzerine şekeri dökün kapak kapatıp bir gün dinlendirin.Bu sırada şeker eriyecek erikler yüzmeye başlayacaklar.

    Orta dereceli ateşte erikleri şekerle kaynatmaya başlayın.Üzerinde oluşan köpükleri ara sıra plastik bir kaşık veya kepçe ile almayı unutmayın.

    Yaklaşık yarım saatte reçel kıvama geliyor.Limon suyunu da ekleyip iki taşım daha kaynatın.Temiz kavanozlara sıcak reçelleri alıp ağızlarını sıkıca kapatın.Ters çevirip biraz bekletin.Daha sonra serin ve güneş almayan bir ortamda muhafaza edin.Afiyet olsun

    Malzemeler

    Yapılışı