PATLICANI KIZARTMADAN İSLİM KEBABI

  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    PATLICANI KIZARTMADAN İSLİM KEBABI

    Patlıcan kızartılınca evet çok daha  lezzetli olabilir ama ben çok yağ çektiği için fırında ön pişirmeden geçirerek yapmayı tercih ediyorum.Karnıyarığı,patlıcan oturtmasını yaparken kızartmak yerine fırında pişiriyorum.Bu sefer islim kebabını da bu yöntemle yaptım.Harika oldu.Hem hafif hem de sağlıklı 🙂

    İsteyenler; içine köfteler  hazırlayıp kızartarak köfteli de yapabilir ben etli yapmayı tercih ettim.

    Kızartmadan islim kebabı (kürdan kebabı)

    Malzemeler:

    4 tane orta boy patlıcan

    4-5 yemek kaşığı zeytinyağı ve çay kaşığının ucuyla tuz

    İçine: 250 gram kuşbaşı et

    1 tane kuru soğan

    1 büyük boy domates

    2 tane biber tuz-karabiber

    Sosu için: 1 yemek kaşığı domates salçası

    1 yemek kaşığı tereyağı

    Yapılışı:  Etleri iki yemek kaşığı zeytinyağı ile birlikte tencereye alın.Orta derece ateşte etler kendi saldığı suyu çekene kadar pişirin.Etler suyunu çekince yarım su bardağı kaynar su ilave ederek kısık ateşte pişirin.Suyunu çekince doğradığınız soğanları ilave ederek soğanlar ölene kadar pişirin.İnce doğradığınız biberleri ve küp küp doğradığınız domatesleri de ilave ederek etleri soteleyin.Tuzunu ve karabiberini ekleyin etlerin iyice piştiğinden emin olun ve ocağı kapatın.

    Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda 15-20 dakika bekletin.Suyunu süzdürdükten sonra uzunlamasına 1 cm. kalınlığında patlıcanları kesin.

    Küçük bir kasede zeytinyağı ile çeyrek çay kaşığı tuzu karıştırın.

    Yumurta fırçası ile patlıcanların ön ve arkasına tuzlu yağdan sürün.Patlıcanları fırın poşetine yerleştirin.Poşeti iki üç yerinden bıçağın ucu ile delin. Patlıcanları 170 dereceli önceden ısıtılmış fırında yaklaşık yirmi dakika pişirin.

    Patlıcanlardan iki tanesini alıp,birini diğerinin üstüne koyarak artı şekli verin.Ortasına iki kaşık et koyup bohça şeklinde kapatın.Üstlerine birer dilim domates ve bir biber koyup Üstten bir kürdanla bohçayı tutturun.Tüm patlıcanlara bu işlemi uygulayın.İslim kebeplarını bir fırın tepsisine dizin.

    Bir tavada tereyağını eritip salçayı ekleyin.Yaklaşık 1 su bardağı su ekleyin..Biraz da tuz ilave edip karıştırın.Tepsinin dibine salça sosunda döküp sıcak fırında sosu biraz koyulaşana kadar pişirin.Afiyet olsun.

     

     

    Malzemeler

    Yapılışı