KIYMALI PİDE

  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    KIYMALI PİDE

    Evdede pide yapabilirsiniz.Pide deyince genelde akla kıymalı geliyor ama siz isterseniz kuşbaşılı,peynirli,karışık ,ıspanaklı veya mantarlı da harç hazırlayabilirsiniz.Ben ıspanaklı ve mantarlı harcı da çok beğeniyorum.Harika oluyor.Geçenlerde pazılı harç denedim oda efsane oldu 🙂

    kıymalı pide tarifi

    KIYMALI PİDE

    Malzemeler:Hamuru için: 1 kg. un

    20 gramlık yaşmaya

    Tuz

    Yeteri kadar su

    Kıymalı iç için: 500 gram kıyma

    2 tane kuru soğan

    Yarım demet ince kıyılmış maydanoz

    Tuz-karabiber-pul biber

    Üzeri için: 2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağ

    Yapılışı:Kıymalı içi için: kıyma ve ince doğranmış soğanları kavurun.Tuz ve baharatları ekleyip en son maydanozunu ilave edin.1-2 dakika daha kavurup ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

    Mayayı suda eritin.Un ve tuzu bir kaseye alın.Mayalı suyu ilave edip kulak memesinden yumuşak bir elde edene kadar yoğurun.Üzerini nemli bir bezle örtün ve 1 saaat dinlendirin.

    Hamurdan yumrta büyüklüğünde parçalar koparıp her bir hamuru unla birlikte uzunlamasına açın.İsterseniz hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar kopararak büyük yani pidecilerde ki porsiyon büyüklüğünde bir pidede yapabilirsiniz.Tercih size kalmış.Eğer bu şekilde yapacaksanız 4 tane büyük pideniz olacak.

    Uzunlamasına açtığınız hamurların ortasına kıymalı harçtan yayın.Elinizle üz3erini biraz kenarlardan kapatın.İsterseniz üzeri çok az açık kalacak şekilde kapalıya yakında kapatabilirsiniz.

    Uçlarını birleştirip büzün.

    Önceden ısıtılmış 200 derece fırında altları ve üzeri kızarana kadar pişirin.Üzerlerine tereyağı sürün ve servis edin.İsterseniz pideleri keserek de servis edebilirsiniz.

    İsterseniz üzerlerine çörek otu serpebilirsiniz.

     

     

     

    Malzemeler

    Yapılışı