EV YAPIMI MAYONEZ

  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    EV YAPIMI MAYONEZ
    mayon

    ev yapımı mayonez

    EV YAPIMI MAYONEZ

    Daha sağlıklı ve daha lezzetli bir mayonez oluyor.Sıvıyağ seçimimmi ben ayçiçekyağı olarak yaptım.Dha hafif bir kokusu olması açısından.Ama siz zetinyağlı da yapabilirsiniz.Tamamen tercihe kalmış.

    Benim mutfak şefim olduğu için çırma konularında çok şanslıyım.Başarı seviyem çok çok fazla 🙂 Çünkü lezzetli bir mayonez elde etmek için aynı yönde uzun süre çırmak gerekiyor.Püf noktası bu…Birde kullanılan malzemelerin oda ısısnda olması gerekiyot.Hazırladığımız mayonezi buzdolbaında 1 hafta saklayabilir ve kullanabilirsiniz…

    Tamamen sağlıklı ve organik mayonez tarifi için;

    Malzemeler: 2 yumurtanın sarısı

    1 küçük çay bardağı ayçiçekyağı

    1 yemek kaşığı elma sirkeesi

    Yarım çay kaşığı tuz

    Yapılışı: Yumurta sarılarını çırpma kabına alın.Sirkeyide ekleyin ve çırpmaya başlayın.

    Sıvıyağı çok az az eklemeye başlayın.Ama bir yemek kaşığı kadar ve ip gibi incelikte akıtarak çırmayı hiç durdurmadan karıştırmaya devam edin.

    Bir çay bardağı sıvıyağı az az ekleyerek çırpma işlemini sürdürün.En son tuzu ekleyip biraz daha çırpın.Koyu bir kıvam elde edeceksiniz.Kıvamın yoğunluğunu sizler için çektiğim videoya bakarak görebilirsiniz.Marketlerden aldığımız hazır mayonezde yakın bir kıvam oluyor.

    Hazırladığınız mayonezi temiz bir kavanoza alıp buzdolabında dinlendirin.1 hafta buzdolabında saklayabilir ve kullanabilirsiniz.Şimdiden afiyet olsun..

     

    Malzemeler

    Yapılışı

1 yorum yapılmış. Sende yorum yap